Ειδήσεις

Διεθνή

Από την Κίνα κάνει εισαγωγή νοσοκόμων η Γερμανία!

Ο δήμος της Φρανκφούρτης παρουσίασε σήμερα τις πρώτες πέντε Κινέζες νοσοκόμες που έφτασαν για να εργαστούν στη Γερμανία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ Πεκίνου και Βερολίνου με στόχο να καλυφθεί η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση εργατικού δυναμικού στον τομέα των υπηρεσιών υγείας.

Οι πέντε νεαρές γυναίκες θα εργαστούν σε ένα κέντρο περίθαλψης ηλικιωμένων. Μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν από την Κίνα άλλοι 150 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που θα μείνουν για μερικά χρόνια στη Γερμανία, με βάση τη συμφωνία που υπέγραψαν το 2012 οι ομοσπονδίες του τομέα υγείας των δύο χωρών.

Εκτιμάται ότι σήμερα περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν ανάγκη βοήθειας από νοσηλευτή, αριθμός που αναμένεται ότι θα αυξηθεί λόγω της γήρανσης του πληθυσμού. Την ίδια ώρα, παρατηρείται έλλειψη 50.000 εργαζομένων στους κλάδους υγείας και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί επίσης.

Λόγω της έλλειψης ειδικευμένων νοσηλευτών οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να προσελκύσουν νοσοκόμες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως από την Ανατολική Ευρώπη αλλά και από τρίτες χώρες. "Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα χρειαστεί να αναζητήσουμε εργαζομένους εκτός Ευρώπης", δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στον κλάδο υγείας της Γερμανίας, Τόμας Γκράινερ.

Οι Κινέζες νοσοκόμες θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο, να έχουν ασκήσει το επάγγελμα για τουλάχιστον έναν χρόνο στη χώρα τους και να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα γερμανικής γλώσσας και πολιτισμού.

Η εμπειρία αυτή είναι μια ευκαιρία "να μάθουμε καινούρια πράγματα και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας", είπε χαρακτηριστικά η 25χρονη Σι Τζονγκ η οποία βρίσκεται στη Φρανκφούρτη εδώ και δύο εβδομάδες.

πηγή: ΑΜΠΕ

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Η εξάλειψη της Covid-19 δεν είναι δυνατή

κορωνοϊός

Δεν είναι δυνατή η εξάλειψη του κορωνοϊού και η ανθρωπότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακροχρόνια συμβίωση μαζί του, σύμφωνα με τον Λόταρ Βίλερ, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ

«Ένας ιός ο οποίος μπορεί να μολύνει μεγάλο αριθμό ειδών ζώων δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Δεν είναι δυνατή, επομένως, η εξάλειψη του κορωνοϊού και η ανθρωπότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακροχρόνια συμβίωση μαζί του», είπε σήμερα ο Λόταρ Βίλερ, προέδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, στο 127ο συνέδριο της Γερμανικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας στη Στουτγκάρδη.

«Γενικώς, η κτηνοτροφία και το εμπόριο ζώων πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση ασθενειών. Ιδίως το παράνομο εμπόριο ζώων είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα», τόνισε o Βίλερ, ο οποίος είναι κτηνίατρος.

Προειδοποίησε επίσης για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής: «Παθήσεις όπως το θερμικό στρες, τα προβλήματα ψυχοκοινωνικής υγείας και ο καρκίνος του δέρματος αυξάνονται ήδη, αλλά και ασθένειες που μεταδίδονται από τα έντομα, όπως είναι για παράδειγμα τα κουνούπια και τα τσιμπούρια
θα γίνουν επίσης πιο συχνές ως αποτέλεσμα των αλλαγών στους βιοτόπους και της μικρότερης βιοποικιλότητας. Αναμένω επίσης προβλήματα εάν η κλιματική αλλαγή καταστήσει δυσκολότερη την παροχή πόσιμου νερού. Επίσης και η μειωμένη ποιότητα του νερού στα κολυμβητήρια οδηγεί σε γαστρεντερικά προβλήματα»
, πρόσθεσε.

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός - Pfizer: Συμφωνία με Κομισιόν για άλλες 100 εκατ. δόσεις μέσα στο 2021

Ρωσία: Στο νοσοκομείο ο Αλεξέι Ναβάλνι - Σημαντικές πιέσεις απο τις Βρυξέλλες