Ειδήσεις

Διεθνή

Αποστολή του ΟΗΕ απομάκρυνε το προσωπικό της από τη Λιβύη για λόγους ασφαλείας

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (Unsmil) ανακοίνωσε σήμερα ότι απομάκρυνε προσωρινά το προσωπικό της από τη χώρα "για λόγους ασφαλείας" μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης.

"Η Unsmil ανακοινώνει την προσωρινή αποχώρηση του προσωπικού της από τη Λιβύη για λόγους ασφαλείας", ανέφερε η ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζεται ότι η αποστολή είχε ήδη αρχίσει να μειώνει το δυναμικό της από την περασμένη εβδομάδα.

"Μετά τις τελευταίες μάχες της Κυριακής, επειδή έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, η αποστολή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει το έργο της (...) διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια του προσωπικού της και την ελευθερία της μετακίνησής του", εξήγησε η Unsmil.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, το μέτρο αυτό είναι προσωρινό και το προσωπικό θα επιστρέψει "μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες".

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μια αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ αναχώρησε από τη Λιβύη την Κυριακή με προορισμό την Τυνησία που απέχει περίπου 170 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης.

ESPA BANNER