Ειδήσεις

Διεθνή

Απεργούν και ζητούν τη διατήρηση της πρόωρης συνταξιοδότησης οι πιλότοι της Lufthansa

Οι πιλότοι της Lufthansa άρχισαν σήμερα τριήμερη απεργία, με το γερμανικό αερομεταφορέα να ακυρώνει 3.800 πτήσεις της, παραλύοντας την εναέρια κυκλοφορία σε μια κινητοποίηση που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στα χρονικά της αεροπορικής εταιρίας.

Η διαμάχη για τις αποδοχές και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι οι λόγοι που το συνδικάτο Cockpit, το οποίο εκπροσωπεί 5.400 πιλότους, κάλεσε σε απεργία από σήμερα στις 01.00 έως τις 00.59' του Σαββάτου, θέλοντας να υπογραμμίσει το αίτημά του να διατηρηθεί ένα καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης. Η Lufthansa κάλεσε σε νέες συνομιλίες. Η κινητοποίηση επηρεάζει τις επιβατικές πτήσεις της Lufthansa, της θυγατρικής της Germanwings και τις εμπορευματικές πτήσεις της Cargo.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας, 425.000 ταξιδιώτες θα επηρεαστούν έως την πρώτη πρωινή του Σαββάτου. Η Lufthansa για να αποφευχθεί αναστάτωση, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους με e-mails προτείνοντάς τους να πετάξουν με άλλες αεροπορικές εταιρίες. Από χθες, περί τις 60 πτήσεις έχουν ακυρωθεί ώστε οι διερχόμενοι επιβάτες να μην εγκλωβιστούν στη Γερμανία.

"Η επιθυμία μας είναι να επαναλάβουμε τις συνομιλίες το συντομότερο δυνατό, ακόμα και κατά τη διάρκεια της απεργίας, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε μια καλή λύση", δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Lufthansa Μπάρμπαρα Σέντλερ.

Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο της Ευρώπης, και στου Μονάχου ήταν ήρεμη το πρωί, δήλωσε εκπρόσωπος, δεδομένου ότι οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί αρκετά έγκαιρα για τις ακυρώσεις των πτήσεων.

Ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ κάλεσε τη Lufthansa και το συνδικάτο να επιζητήσουν γρήγορα λύση για το καλό των ταξιδιωτών. "Κάθε ημέρα απεργίας περιορίζει τη μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων", δήλωσε σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Κρήτη

Χανιά

Λογιστές Χανίων: Προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή

λογιστες

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρά ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων, την Παρασκευή 23 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Σε συνέχεια του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας καλούμε σε  24ωρη προειδοποιητική απεργία την Παρασκευή  23 Απριλίου 2021 με βασικά μας αιτήματα προς την διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών :

α/ Παράταση της εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων για όλο το 2021 και εφαρμογή τους μόνο σε πιλοτική βάση για το τρέχον έτος  σε συνδυασμό με την  θέσπιση σοβαρών κινήτρων όπως ελάχιστου αφορολογήτου για όλες τις επιχειρήσεις και  παράλληλη επιδότηση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής,

β/ Κατοχύρωση της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Λογιστή-Φοροτεχνικού κατόχου άδειας ασκήσεως ΟΕΕ  για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων και τον χαρακτηρισμό των οικονομικών πράξεων με νομοθετική διάταξη καθώς και όλων των λοιπών δηλωτικών υποχρεώσεων,

γ/  Κατοχύρωση του δικαιώματος ασθενείας  και της δυνατότητας παράτασης των φορολογικών υποχρεώσεων των  πελατών  του εξουσιοδοτημένου Λογιστή-Φοροτεχνικού για το διάστημα ασθενείας,  

δ/  Υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων λόγω των πρωτόγνωρων σε όλους μας συνθηκών τουλάχιστον  μέχρι 30/09/2021 και την δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμο  μέχρι  31/12/2021  μόνο για όσες δηλώσεις υποβάλλονται μέσω εξουσιοδοτημένου Λογιστή – Φοροτεχνικού.

Προς  επίρρωση των άνωθι  αιτηθέντων  την ίδια ημέρα σύσσωμο το Δ.Σ. θα επιδώσει τα παρόντα αιτήματα παράλληλα με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας στην Διευθύντρια της Δ.Ο.Υ. ΧΑΝΙΩΝ."

ειδησεις σημερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: Τέσσερις νεκροί στο νοσοκομείο Χανίων σε ένα 24ωρο

"Παράθυρο" στον Κόσμο για τα Λύκεια της Κρήτης

Ψήφισμα Δ.Σ. Ηρακλείου: Να παραχωρηθεί το Ενετικό Λιμάνι και η χερσαία ζώνη στο Δήμο