Ειδήσεις

Διεθνή

Έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος του Σουμάχερ

Παραμένει σε τεχνητό κώμα

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα, ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος την Παρασκευή γίνεται 45 ετών, παραμένει σε τεχνητό κώμα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, την ώρα που τίθενται τα πρώτα ερωτήματα για τις συνθήκες του ατυχήματος που είχε ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων. 

H εισαγγελία άρχισε έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος του Γερμανού, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι αποφασιστικής σημασίας, ενώ η υπόθεση ενδέχεται να πάρει δικαστική τροπή, εάν εντοπιστούν ευθύνες. 

Σύμφωνα με την εισαγγελία και τους υπευθύνους της πίστας στο Μεριμπέλ, ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε το πρωί της Κυριακής πέφτοντας με μεγάλη ταχύτητα σε βράχο, ενώ έκανε σκι με τον γιό του σε μια περιοχή εκτός πίστας. 

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, το κράνος του, το οποίο «έσπασε σε δύο μέρη» κατά την πρόσκρουση, δεν ήταν αρκετό για να τον προστατεύσει. Όμως, σύμφωνα με την Ζαμπίνε Κεμ, ο Σουμάχερ δεν πήγαινε γρήγορα τη στιγμή του ατυχήματος. «Προφανώς, το κράνος του έσπασε. 

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μίκαελ έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα», τόνισε και υπογράμμισε επίσης ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα δεν ήταν μόνος με τον γιό του, αλλά με «μια μικρή ομάδα φίλων». Η Bild μάλιστα σήμερα αποκαλύπτει ότι ο Γερμανός προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη ενός φίλου του όταν έπεσε.

Εν τω μεταξύ η εκπρόσωπος Τύπου του «Σούμι», Ζαμπίνε Κεμ, πήγε το πρωί  στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). Την Τετάρτη είχε τονίσει στους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν... κατασκηνώσει από την Κυριακή έξω από το νοσοκομείο, πως η κατάσταση της υγείας του είναι «σταθερή», αλλά παραμένει κρίσιμη. 

Στο πλευρό του Γερμανού βρίσκονται πάντα η σύζυγός του Κορίνα και τα δύο παιδιά τους, η 16χρονη Τζίνα-Μαρία και ο 14χρονος Μικ. Επίσης, ο Ζαν Τοντ, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και πρώην γενικός διευθυντής της Φεράρι, στην οποία ο Σουμάχερ γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του, πήγε και σήμερα στο νοσοκομείο για να επισκεφτεί τον φίλο του, κάτι που είχε κάνει και την Τρίτη.