Ειδήσεις

Διεθνή

Έκκληση της Unicef για τα παιδιά των προσφύγων που ζουν σε καταφύγια στην Ουκρανία

Περισσότερα από 1.000 παιδιά στην Ουκρανία ζουν σε καταφύγια ή σε σπηλιές στην πόλη Ντονέτσκ για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς και έχουν ανάγκη άμεση βοήθεια, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της Unicef στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΟΗΕ.

«Τα παιδιά σε αυτή την περιοχή υποβάλλονται σε μεγάλο στρες εξαιτίας της σύγκρουσης που μαίνεται», δήλωσε η Τζιοβάνα Μπαρμπέρις, εκπρόσωπος της Unicef στην Ουκρανία μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης από το Κίεβο.

Τα παιδιά αυτά «δεν ζουν καλά, δεν πάνε σχολείο», πρόσθεσε.

Κιτ υγιεινής έχουν ήδη διανεμηθεί σε περισσότερα από 1.100 παιδιά και ενήλικές που ζουν στα καταφύγια αυτά και τα υπόγεια και η Unicef θα αρχίσει πολύ σύντομα να διανέμει ρουχισμό για τον χειμώνα για τα πιο ευάλωτα 10.000 παιδιά που ζουν στις περιοχές των συγκρούσεων.

Από τον Μάρτιο του 2014 περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Ουκρανία. Ένα εκατομμύριο από αυτούς είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι, από τους οποίους οι 130.000 είναι παιδιά.

Τον Δεκέμβριο του 2014 η Unicef είχε κάνει έκκληση για τη συγκέντρωση 32,4 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να ενισχύσει την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει στην Ουκρανία. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί μόνο 10,16 εκατομμύρια.