Ειδήσεις

Διεθνή

Έκκληση Μέρκελ για ουσιαστικές αλλαγές στη Γαλλία

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επανέλαβε χθες  την έκκλησή της «για πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές στη Γαλλία», χωρίς όμως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη νέα γαλλική κυβέρνηση σε συνέντευξή της για το γερμανικό περιοδικό Cicero.

«Στη Γαλλία το θέμα είναι να ξέρουμε αν κάνουν πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτό είχε ανακοινώσει και ο γάλλος πρόεδρος» Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε η Μέρκελ μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της νέας γαλλικής κυβέρνησης.

Αποφεύγοντας να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη νέα κυβέρνηση, η Μέρκελ περιορίστηκε να ευχηθεί οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «υποστηρίξουν όλες μαζί την ανάπτυξη» και «όχι μόνο μέσω της αύξηση των δαπανών».

Η γερμανίδα καγκελάριος υπενθύμισε εξάλλου ότι «το 2000 η Γερμανία ήταν ο ασθενής της Ευρώπης». Η χώρα άλλαξε την κατάσταση «μέσω μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε η ίδια.

Κόσμος

Κορωνοϊός - Νέο μήνυμα από Μέρκελ: «Περιορίστε τις επαφές σας»

μέρκελ

Νέο μήνυμα για τη «μάχη» που δίνει η χώρα της κατά του κορωνοϊού, έστειλε μέσω podcast, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Μεταξύ άλλων, η Μέρκελ ανέφερε σε δραματικό τόνο πως «ο αριθμός των μολύνσεων από κορωνοϊό αυξάνεται δραματικά, ωστόσο δε είμαστε αδύμαμοι απέναντι στον ιό. Αυτό που ο καθένας πρέπει να κάνει τώρα, είναι το εξής: περιορίστε τις επαφές σας».

Στο μεταξύ, ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 στη Γερμανία, από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Μέχρι σήμερα Σάββατο, 10.003 θάνατοι έχουν καταγραφεί από το ινστιτούτο, το οποίο κατέγραψε σήμερα 49 νέους θανάτους από την προηγούμενη ημέρα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία ανέρχεται σε 403.291.