Ειδήσεις

Διεθνή

«Αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι άρχισε η SBU

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει μια "αντιτρομοκρατική" επιχείρηση σε όλη τη χώρα με στόχο ριζοσπαστικές οργανώσεις τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για την επανάληψη των βίαιων επεισοδίων που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι στο Κίεβο.

"Οι εξτρεμιστικές και ριζοσπαστικές ομάδες απειλούν με τις ενέργειές τους τη ζωή εκατομμυρίων Ουκρανών", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία αυτή. "Στο πλαίσιο αυτό, η υπηρεσία ασφαλείας και το κέντρο καταπολέμησης της τρομοκρατίας της Ουκρανίας αποφάσισαν σήμερα να πραγματοποιήσουν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο ουκρανικό έδαφος", προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Σήμερα παρακολουθούμε να γίνεται σκόπιμη και στοχευμένη χρήση βίας μέσω πυρπολήσεων, δολοφονιών, απαγωγών, τρομοκράτησης του πληθυσμού με εγκληματικούς σκοπούς. Και όλα αυτά με χρήση πυροβόλων όπλων", συνεχίζει η SBU.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, περισσότερα από 1.500 πυροβόλα όπλα και 100.000 πυρομαχικά "έχουν πέσει στα χέρια εγκληματιών" από την Τρίτη και η Ουκρανία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με "συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες".

"Σε πολλές περιοχές της χώρας δημοτικά κτίρια, γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών, της κρατικής ασφάλειας και της γενικής εισαγγελίας, μονάδες και αποθήκες του στρατού" έχουν καταληφθεί, τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Αλεξάντρ Γιακιμένκο. "Δικαστήρια πυρπολούνται, οι βάνδαλοι καταστρέφουν ιδιωτικά διαμερίσματα, σκοτώνουν φιλειρηνικούς πολίτες", υποστήριξε.

Ο Γιακιμέντο είπε ότι τις τελευταίες 24 ώρες παρατηρείται "κλιμάκωση της βίαιης αντιπαράθεσης και ευρεία χρήση όπλων από ομάδες εξτρεμιστικών τάσεων".

Την Τρίτη, στις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στο κέντρο του Κιέβου μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 10 αστυνομικοί.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από διάφορες περιοχές, ιδίως της δυτικής Ουκρανίας, αναφέρουν ότι ομάδες που στηρίζουν το αντικυβερνητικό κίνημα του Κιέβου έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους δημόσια κτίρια.

 

ESPA BANNER