Ειδήσεις

Διεθνή

Ψυχαγωγία

Βγήκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA 2015

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία ΒAFTA του 2015. Έντεκα υποψηφιότητες Bafta συγκέντρωσε η ταινία του Ουές Άντερσον, Ξενοδοχείο Grand Budapest, οδηγώντας την κούρσα των κινηματογραφικών βραβείων. Ακολουθούν τα Birdman και The Theory of Everything (για τη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ) συγκέντρωσαν 10 υποψηφιότητες και εννέα Το Παιχνίδι της Μίμησης.

Ο κος Τέρνερ, η ταινία του Μάικ Λι  ενώ από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου αγνοήθηκε και το Selma, το οποίο δεν απέσπασε ούτε μία υποψηφιότητα. 

Τα τελευταία χρόνια που η απονομή διεξάγεται πριν από τα βραβεία Όσκαρ, τα Bafta θεωρείται ότι προβλέπουν το μεγάλο βραβείο. Τα τελευταία έξι χρόνια, το βραβείο καλύτερης ταινίας έχει κερδίσει η ταινία που κερδίζει και το αντίστοιχο Όσκαρ. 

«Μάχη» θα δοθεί στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου, όπου φαβορί είναι οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που ερμηνεύει τον Άλαν Τούρινγκ και ο Έντι Ρεντμέιν που ερμηνεύει τον Χόκινγκ. 

Ωστόσο, στην κατηγορία δεν είναι υποψήφιος ο Τίμοθι Σπολ , αλλά ούτε και ο Ντέιβιντ Ογιελόγουο, ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο Selma. Παράλληλα, ο Στιβ Καρέλ είναι υποψήφιος μαζί με τον Μαρκ Ράφαλο για βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.