Οι εικόνες που ακολουθούν, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για τη Βενετία! Σχεδόν κάθε χρόνο την ίδια εποχή η πόλη καλύπτεται με νερό λόγω της παλίρροιας, γνωστή με το όνομα "l'aqua alta".

Η παλίρροια παρατηρείται συνήθως μεταξύ φθινοπώρου και άνοιξης. Η Βενετία, καθώς είναι μία πόλη κτισμένη μέσα στο νερό, θεωρείται ότι πλημμυρίζει από τη στιγμή που τα ύδατα ανεβαίνουν στα 110 εκατοστά. Πολλές φορές όμως φτάνουν και στα 140 εκατοστά, οπότε πλημμυρίζει το 58% της πόλης.

Η πρώτη καταγεγραμμένη αύξηση υδάτων ήταν το 1867, όπου το επίπεδο έφτασε τα 154 εκατοστά πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, ενώ το ρεκόρ σημειώθηκε το 1966 ότνα η στάθμη των υδάτων ανέβηκε 1.94 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο.

Όπως όμως παρατηρούμε στις εικόνες είναι κάτι που δεν πτοεί ούτε τους Βενετσιάνους, αλλά ούτε τους τουρίστες!

 

 

 

Περίεργα - Παράξενα

Τα κέρματα των 2 ευρώ ΔΕΝ αξίζουν 80.000 ευρώ

2 ευρω

Η είδηση στην Ελλάδα ξεκίνησε από το «Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», και οι περισσότερες μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες αναπαράγουν το ίδιο κείμενο και το αναφέρουν ως πηγή της είδησης. 

Βλέποντας αυτές τις δημοσιεύσεις, οι πολίτες πίστεψαν ότι όντως υπάρχει ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει δεκάδες χιλιάδες ή έστω χιλιάδες ευρώ, και κάποιοι άρχισαν ήδη να ψάχνουν και να… ψάχνονται.

Η αγγελία στο ebay υπήρχε (έχει ήδη λήξει), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κέρμα ή παρόμοια αξίζουν χιλιάδες ευρώ. Στο ebay ο καθένας μπορεί να πουλήσει οτιδήποτε και να ζητήσει ό,τι ποσό θέλει, ή ακόμη να δημιουργήσει μια αγγελία φάρσα. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ζητήσει 1.000 ή 10.000 ευρώ για μια οδοντογλυφίδα. Αυτές οι τιμές, που είναι έξω από κάθε λογική, δεν ισχύουν και ποτέ δεν θα δοθούν από κάποιο αγοραστή αυτά τα χρήματα. Αυτές οι «τρελές» αγγελίες δεν είναι κάτι καινούργιο στο ebay.

Πηγή Ellinika hoax

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μοναδικό βίντεο: Δίδυμα δίνουν τα χέρια, αμέσως μετά την γέννηση τους!

Ρουμανία: Οι μυστηριώδεις πέτρες που αναπνέουν, κινούνται και αναπαράγονται

Η εντυπωσιακή ομοιότητα της Κρήτης με νησί της Ινδονησίας