Ειδήσεις

Διεθνή

Ψυχαγωγία

Περίεργα - Παράξενα

Μια ματιά στην άγνωστη πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας (βίντεο)

H Βόρεια Κορέα είναι καλά κρυμμένη από την παγκόσμια κοινότητα. Το παρακάτω βίντεο μας ξεναγεί στην πρωτεύουσα, την Πιονγιάνγκ. Δύο άνδρες, ο JT Singh και ο Rob Whitworth, ταξίδεψαν στην πόλη με την υποστήριξη ένος κρατικού πρακτορείου τουρισμού και τράβηξαν υλικό για να δημιουργήσει αυτό το time- lapse βίντεο της μυστηριώδους πρωτεύουσας.

 Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι δύο δημιουργοί δεν είχαν πλήρη ελευθερία, και οι περιορισμοί που είχαν, άφησαν κενά στο τελικό προϊόν. Όπως με όλους τους επισκέπτες στη Βόρεια Κορέα, οι δύο τους είχαν συνοδεία παντού και "δεν επιτρέπόταν να κινηματογραφούν εργοτάξια, υπανάπτυκτες περιοχές ή στρατιωτικό προσωπικό." Παρ 'όλα αυτά, είναι μια γευση μιας πόλης που έχετε πιθανόν δει ελάχιστα!

Περίεργα - Παράξενα

Ρεκόρ Γκίνες για συλλογή 20.000 παιχνιδιών από fast food (φώτο)

συλλογη παιχνιδιων

Πολλοί άνθρωποι συλλέγουν αναμνηστικά αντικείμενα ή παιχνίδια από τοην παιδική ηλικία. Από την ηλικία των 5 ετών, ο Φιλιππινέζος γραφίστας Πέρσιβαλ Λούγκου είχε το πάθος να συλλέγει παιχνίδια από αλυσίδες εστιατορίων fast food όπως τα McDonald's, Burger King και Jollibee.

Τώρα, σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, ο 50χρονος έχει στο σπίτι του περίπου 20.000 παιχνίδια και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness από το 2014, όταν η συλλογή του έφτασε περισσότερα από 10.000 αντικείμενα.

«Το παιχνίδι είναι από μόνο του ένας αφηγητής», είπε ο Λούγκου, εξηγώντας το χόμπι του καθισμένος ανάμεσα στα παιχνίδια του.
«Για παράδειγμα, μου προσφέρει μια ματιά της συγκεκριμένης περιόδου όταν την έζησα, την ιστορία του τι συμβαίνει, ποια είναι τα περιστατικά που συνδέονται με την απόκτηση του κάθε παιχνιδιού», είπε.

Ο Λούγκου, που ζει στο Απαλιτ στην Παμπάνγκα, μια επαρχία βορειοδυτικά της Μανίλα, έχτισε το τριώροφο σπίτι του ειδικά για να στεγάσει τη συλλογή του.

Τα περισσότερα από τα παιχνίδια του αποκτήθηκαν μέσω προσωπικών αγορών, αλλά μερικά είναι δώρα από φίλους και συγγενείς.

Ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του είναι το «Hetty Spaghetti», μια μασκότ από την αλυσίδα Jollibee που του έδωσε η μητέρα του το 1988.

Το όνειρό του τώρα είναι να εκθέσει τελικά τη συλλογή του στο κοινό ή ακόμη και να ανοίξει ένα μουσείο για να «δώσει στους άλλους την ευκαιρία να ξαναβλέπουν τις δικές τους παιδικές αναμνήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Κίνα: Παιδί κατέχει μία υπεράνθρωπη ιδιότητα!

Ξενοδοχείο για μοναχικές... μέλισσες (φώτο)

Ιαπωνία: Η χώρα όπου ένας στους δέκα είναι παρθένος μέχρι τα 40