Ειδήσεις

Διεθνή

Ψυχαγωγία

Περίεργα - Παράξενα

Μία παράξενη πράσινη ... γάτα! (βίντεο)

Μία παράξενη πράσινη γάτα κυκλοφορεί στους δρόμους της Βουλγαρίας.

Το βίντεο που εμφανίζει την πράσινη γάτα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γάτα δεν έχει γεννηθεί έτσι, μυστήριο όμως αποτελεί το πως πήρε αυτό το χρώμα. 

Πολλοί λένε ότι περνάει τον χρόνο της σε ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ όπου υπάρχει μεγάλος σωρός συνθετικών χρωμάτων πράσινου χρώματος και άλλοι λένε ότι φταίει η ραδιενέργεια. 

 

Περίεργα - Παράξενα

Μπαλί - κορωνοϊός: Τιμωρία με push-ups για ξένους που δεν φορούν μάσκα (βίντεο)

μπαλι push ups

Οι ξένοι που θα εντοπίζονται να μη φοράνε μάσκα στο νησί-θέρετρο της Ινδονησίας, το Μπαλί, θα τιμωρούνται με μια ασυνήθιστη τιμωρία αφού θα υποχρεώνονται να κάνουν push-ups.

Οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τουρίστες με μακό μπλουζάκια και σορτς να υποχρεώνονται να κάνουν την συγκεκριμένη άσκηση, σε συνθήκες τροπικής ζέστης και με αξιωματούχους ασφαλείας με μάσκα να τους επιτηρούν.

Οι αρχές του Μπαλί κατέστησαν τη χρήση μάσκας υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους από τον περασμένο χρόνο καθώς η χώρα αντιμετώπιζε αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο πολλοί ξένοι έχουν συλληφθεί χωρίς μάσκα, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος ασφαλείας Γκούστι Αγκούνγκ Κετούτ Σουριανεγκάρα.

 

 

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι πλήρωσαν πρόστιμο 5,7 ευρώ, αλλά άλλοι 30 είπαν ότι δεν είχαν τα χρήματα.Γι' αυτό και τους επιβλήθηκαν τα push-ups. Αυτοί που δεν φορούσαν μάσκα υποχρεώθηκαν να κάνουν έως 50, ενώ εκείνοι που την φορούσαν λάθος έκαναν 15.

"Στην αρχή λένε ότι δεν γνώριζαν τους κανόνες. Μετά ότι το ξέχασαν ή ότι η μάσκα τους είναι βρεγμένη ή καταστράφηκε", δήλωσε στο AFP ο Σουριανεγκάρα.

 

 

Σε ορισμένους Ινδονήσιους στο νησί, το οποίο είναι ένας ινδουιστικός θύλακας στη μεγαλύτερη σε μουσουλμανικό πληθυσμό χώρα στον κόσμο, έχει επίσης επιβληθεί αυτή η ασυνήθιστη τιμωρία. Οι αρχές του Μπαλί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι ξένοι που παραβιάζουν τους ισχύοντες κανονισμούς για τον κορωνοϊό θα απελαύνονται από τη χώρα, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Το νησί, το οποίο έχει πληγεί σφόδρα από την επιδημία, παραμένει επισήμως κλειστό για τους τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά αποτελεί μόνιμο τόπο κατοικίας πολλών ξένων.

Ξένοι που ζουν σε άλλα σημεία της Ινδονησίας μπορούν να το επισκέπτονται.

Ειδήσεις σήμερα

Ισπανία: Μια «πεθαμένη» 85χρονη επέστρεψε ολοζώντανη στο γηροκομείο

Κύπρος - κορωνοϊός: Επί τάπητος η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

ΗΠΑ - κορωνοϊός: Θάνατος ατόμου ώρες μετά τον εμβολιασμό του