Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Χάπια ρομπότ θα αντικαταστήσουν τις ενέσεις

Πολλοί είναι αυτοί που κάθε φορά που πρόκειται να κάνουν μία ένεση, τους λούζει κρύος ιδρώτας! Τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη θέλει να δώσει ο εφευρέτης Mir Imran, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ρομποτικό χάπι για την αντικατάσταση των ενέσιμων φαρμάκων για τις χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης.

Η καινοτομία αυτή, που υποστηρίζεται από τη μονάδα παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου της Google, αποτελείται από ένα πολυμερές το οποίο μπορεί να χωνευτεί. Στο εσωτερικό του υπάρχουν πολλές μικροσκοπικές βελόνες από ζάχαρη και είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε προγραμματίζεται για μεταφέρει το φάρμακο στο σημείο που μας ενδιαφέρει.

Ένα τέτοιο χάπι, θα φάνταζε σενάριο μυθιστορήματος, όμως οι εξελίξεις της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την επιστημονική έρευνα οδήγησαν στη δημιουργία δύο εγκεκριμένων από την ιατρική κοινότητα ρομποτικών χαπιών.

Παρόλο που το νέο αυτό επίτευγμα δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε ανθρώπους, ο ερευνητής Imran, είναι πεπεισμένος ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο θα εγκριθεί προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή εκατομμυρίων τέτοιων χαπιών. Όπως φαίνεται, αυτή η ανακάλυψη φέρνει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία των ενέσιμων φαρμάκων κάνοντας πιο εύκολη και πιο ανώδυνη τη ζωή των ασθενών!

Πολιτισμός

«Τέχνη Καθ’ Οδόν»: Εντυπωσιάζει η νέα τοιχογραφία με θέμα τον Θησέα

Λαβύρινθος

Εντυπωσιάζει η νέα τοιχογραφία με θέμα τον «Θησέα» στο σχολικό συγκρότημα «Τάλως» η όποια δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2021 από την καλλιτεχνική ομάδα VV Crew.

Η καλλιτεχνική δράση με τίτλο «Προσεγγίζοντας τον δημόσιο χώρο με σύγχρονη εικαστική ματιά»  αποτελείται από δύο τοιχογραφίες με θεματολογία από την ελληνική μυθολογία : «Λαβύρινθος και Μινώταυρος» και «Θησέας» .

 

Τα δύο έργα συμβολίζουν τη συνέχεια, της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς αυτού του τόπου, που έχει τις ρίζες του στα βάθη των αιώνων. Τα έργα αυτά, λόγω και του μεγέθους, ασκούν μεγάλη αισθητική επιρροή και αποτελούν αξιοθέατο τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι τοιχογραφίες, γίνονται σύμβολα της τοπικής ιστορίας, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα της κάθε περιοχής.

 

Η ομάδα VV Crew αποτελείται από δυο νέους δημιουργούς, τη Νεφέλη Σουλακέλλη που σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και τον Νίκο Τσιρκινίδη που σπούδασε Ανακαίνιση και Αποκατάσταση Κτιρίων στα ΑΤΕΙ Πατρών. Το 2017 δημιουργούν στα Χανιά το καλλιτεχνικό εργαστήριο Duende όπου διδάσκουν ζωγραφική και σχέδιο. Παράλληλα έχουν υλοποιήσει τοιχογραφίες τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους και έχουν λάβει μέρος με έργα τους σε εκθέσεις. Οι προτεινόμενες δράσεις προωθούν την υλοποίηση σύγχρονων πολιτιστικών δημιουργιών, με έμφαση στην καλλιτεχνική παρέμβαση στο αστικό τοπίο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Τελειώνει η πεζοδρόμηση της μικρής Έβανς - Νέο εργοτάξιο στην 1821

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Ηράκλειο: Ντομάτες Τουρκίας και λουμπούνια Αργεντινής στο πιάτο μας!

ESPA BANNER