Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Τσιρότο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας!

Από το 1920 και την δημιουργία του πρώτου... τσιρότου έχουν σωθεί χιλιάδες ζωές καθώς οι πληγές προστατεύονται και δεν μολύνονται, έχουν εξοικονομηθεί πολλά λεφτά λόγω της πρόληψης και… υπάρχουν παντού!

Πόσες φορές όμως έχει ξεκολλήσει από την πληγή καθώς το σχήμα του είναι πολύ.. ορθογώνιο; Όταν ένα τσιρότο δεν καλύπτει την πληγή, βάζουμε δυο και τρία, και με λεπτομερείς κινήσεις προσπαθούμε να το τοποθετήσουμε έτσι ώστε να καλύψει ολόκληρη την πληγή. Αλλά όχι πάντα με επιτυχία..

Μια ομάδα φοιτητών θα κάνει την ζωή μας ευκολότερη σε αυτόν τον τομέα, καθώς αναδιαμόρφωσαν το γνωστό τσιρότο! Το κάθε τσιρότο θα έχει διακεκομμένες γραμμές έτσι ώστε να κόβεται στο σχήμα που κάθε φορά θέλουμε μπαίνει οπουδήποτε στο σώμα. 

Ονομάζεται AmoeBAND  και βγαίνει και σε διάφορα χρώματα,ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας σου για να μην τονίζεται η πληγή!

Διαθέτει ακόμα και ένα έξυπνο υλικό που επιτρέπει να ελέγχετε τακτικά τις πληγές από το εξωτερικό, χωρίς να χρειαστεί να το ξεκολλάμε...

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των.. πληγών!

 

Πολιτισμός

Πίνακας του Καντίνσκι πωλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ - 1,33 εκατομμύρια ευρώ

καντινσκι

Ένας πίνακας ζωγραφικής του Βασίλι Καντίνσκι που παρέμενε στην αφάνεια εδώ και 70 χρόνια εμφανίστηκε στη Γερμανία και πωλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ, 1,33 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου τρεις φορές πάνω από την εκτιμώμενη αξία του.

Η ακουαρέλα «Curved Tips» με γεωμετρικά σχήματα, έργο του 1927 του Ρώσου ζωγράφου, πωλήθηκε σε δημοπρασία που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μόναχο από τον οίκο Ketterer.

Με τα γεωμετρικά σχήματα και την απαλή χρωματική παλέτα, η ακουαρέλα ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα έργα που δημιούργησε ο καλλιτέχνης. Το έργο παρουσιάστηκε στο Βερολίνο, το Παρίσι, τη Στοκχόλμη και τις Βρυξέλλες.

Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε κοινή θέα πιστεύεται ότι ήταν το 1932, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Στη συνέχεια πιστεύεται ότι πωλήθηκε από έναν έμπορο τέχνης το 1949 και δεν παρουσιάστηκε ξανά στο κοινό για πάνω από 70 χρόνια.

Ειδικοί και ερευνητές τέχνης προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον πίνακα που ήταν γνωστός μόνο από ένα σκίτσο που έκανε ο καλλιτέχνης.

Ο πίνακας εμφανίστηκε το Μάιο του τρέχοντος έτους. Ήταν ένα από τα έργα ιδιωτικής συλλογής που ανήκε σε ένα άτομο που ζούσε στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας.

«Κατά συνέπεια, αυτή η εξαιρετικά ευχάριστη ανακάλυψη της ακουαρέλας σε ιδιωτική συλλογή στη Ρηνανία μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί θρίαμβος της ιστορίας της τέχνης», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.

Ο Βασίλι Καντίνσκι, ο οποίος πέθανε το 1944 σε ηλικία 77 ετών, ήταν Ρώσος καλλιτέχνης και θεωρητικός της τέχνης γνωστός για τα έργα αφηρημένης ζωγραφικής.

Έζησε στη Γερμανία για αρκετά χρόνια διδάσκοντας στη Σχολή Τέχνης και Αρχιτεκτονικής Μπάουχαους, προτού κλείσει από τους Ναζί το 1933. Τότε ο ζωγράφος φεύγει στη Γαλλία, όπου έζησε έως τον θάνατό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο «φως» το πρωτότυπο χειρόγραφο της β’ μελοποίησης του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν»

ΔΕΗ: Ανοιχτός διαγωνισμός καλλιτεχνικής δημιουργικότητας

Υπάρχει κι άλλη Μόνα Λίζα, όχι μόνο αυτή στον Λούβρο