Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Το Twitter πριν από σένα για σένα...

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Rochester της Νέας Υόρκης να καθορίσουν το πότε ένας υγιής άνθρωπος θα αρρωστήσει με ποσοστό επιτυχίας 90 τοις εκατό , μόνο με την ανάλυση Tweets.

Όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που βήχουν η φτερνίζονται τότε η κοινή λογική μας λέει οτι ίσως να αρςστήσει και αυτός.

Έτσι λοιπόν ο Adam Sadilek από το πανεπιστήμιο του Rochester και οι συνεργάτες του άρχισαν να αναλύουν πάνω απο 4 εκατομμύρια tweets απο άτομα στη Νέα Υόρκη που περιείχαν τις λέξεις : γρίπη και συμπτώματα γρίπης.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα GPS το οποίο χρησιμοποιούν οι χρήστες για να δηλώσουν την θέση τους κατάφεραν να προβλέψουν ποτε υγιή άτομα θα αρωστήσουν με περίπου 90 τοις εκατό ακρίβεια .

Το σύστημα είναι περιορισμένο με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, χάνει πολλές περιπτώσεις ασθενειών, διότι οι άνθρωποι δεν τιτιβίζουν πάντα για τα συμπτώματά τους και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πότε θα αρωστήσουμε πέρα απο το με ποιά άτομα ερχόμαστε σε επαφή.

Οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσε μια ημέρα να χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτηθεί μία εφαρμογή για smartphones που θα σας προειδοποιεί όταν έχετε εισέλθει σε ένα δημόσιο χώρο με υψηλή συχνότητα εμφάνισης της γρίπης.

Τεχνολογία

SpaceX: Εξερράγη και ο τρίτος πύραυλος Starship κατά την προσγείωσή του (βίντεο)

έκρηξη starship

Παρά λίγο να τα καταφέρει η Space X την τρίτη φορά που δοκίμασε το νέο πρωτότυπο πύραυλο της Starship, ο οποίος προορίζεται να στείλει ανθρώπους και εφόδια στη Σελήνη και στον 'Αρη. Ο πύραυλος της εταιρείας του Ίλον Μασκ εκτοξεύθηκε χωρίς πρόβλημα, πέταξε στον ουρανό για έξι λεπτά σε ύψος έως δέκα χιλιομέτρων και μετά προσγειώθηκε όρθιος στην τσιμεντένια εξέδρα του στο Τέξας. Αλλά ο θρίαμβος κράτησε λίγο, καθώς αμέσως μετά έγειρε ελαφρά στο πλάι, ξέσπασε φωτιά και έπειτα από οκτώ λεπτά εξερράγη στα εξ ων συνετέθη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί κάποια εξήγηση για την ακριβή αιτία.

 

 

Τουλάχιστον υπήρξε πρόοδος, αφού στις δύο προηγούμενες δοκιμές στις 9 Δεκεμβρίου και 2 Φεβρουαρίου ο πύραυλος είχε συντριβεί στο έδαφος κατά την επιστροφή του. Ο επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος Starship από ανοξείδωτο χάλυβα έχει αναπτυχθεί για να μεταφέρει φορτίο έως 100 τόνων σε μεγάλες αποστάσεις και αποτελεί το «καμάρι» του Μασκ. Έχει ύψος 50 μέτρων, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη ο Starship -μαζί με τον επίσης επαναχρησιμοποιούμενο πυραυλικό φορέα Super Heavy- θα φθάνει τα 120 μέτρα.

 

 

Οι μεγαλύτεροι και με περισσότερες δυνατότητες Starship προορίζονται να αντικαταστήσουν τους σημερινούς επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους Falcon και τις κάψουλες Dragon της Space X τόσο για επανδρωμένες όσο και μη επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις. Ο τελικός στόχος για τα μακρινά ταξίδια είναι μετά την εκτόξευση του Starship για τη Σελήνη ή τον 'Αρη, ο Super Heavy να επιστρέφει στη Γη για να χρησιμοποιηθεί ξανά. Για τα πιο κοντινά ταξίδια ο Starship θα κάνει μόνος όλη τη δουλειά.

Μια πρώτη πτήση του Starship σε τροχιά γύρω από τη Γη σχεδιάζεται για το τέλος του 2021, ενώ για το 2023 έχει ήδη κλείσει θέση ο δισεκατομμυριούχος Ιάπωνα Γιουσάκου Μαεζάβα, προκειμένου να πετάξει για έξι μέρες ως τη Σελήνη μαζί με άλλους οκτώ συνεπιβάτες. Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη δοκιμές πτήσης του Starship, καθώς και για πρώτη φορά του Super Heavy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα

Ηράκλειο - Σχολεία: Το ωράριο της τηλεκπαίδευσης και οι εγγραφές της Α' τάξης

Λάρισα - σεισμός: Ξεκινούν εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτίρια των περιοχών που επλήγησαν