Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Το Facebook λανσάρει την εφαρμογή Slingshot (βίντεο)

Το Facebook παρουσίασε την νέα του εφαρμογή «εφήμερων» μηνυμάτων με το όνομα Slingshot.

Οι χρήστες μπορούν να στείλουν φωτογραφίες ή βίντεο μέχρι και 15 δευτερόλεπτα μέσω Slingshot, και από τη στιγμή που τα μηνύματα έχουν ιδωθεί, εκκαθαρίζονται και εξαφανίζονται από το τηλέφωνο του παραλήπτη! Το μόνο περίεργο; Οι χρήστες πρέπει να απαντήσουν με μια εικόνα ή ένα βίντεο για να "ξεκλειδώσουν" το μήνυμα που λαμβάνουν.

Είναι είναι ένας τρόπος για να ενθαρρυνθούν οι χρήστες του  Facebook - ή να τους επιβληθεί μήπως;- να μοιράζονται πράγματα πιο συχνά. Επίσης ανακουφίζει από την «πίεση» που έρχεται με τη δημιουργία και ανταλλαγή περιεχομένου, δηλώνει ο δημιουργός του Slingshot, Joey Flynn.

"Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι οι χρήστες δεν αισθάνονται την ανάγκη να απαντήσουν αμέσως, αλλά μπορούν να μοιράζονται πράγματα όταν θέλουν χωρίς καμία πίεση" συνεχίζει. Δεν χρειάζεται να υπάρχει λογαριασμός στο Facebook για να χρησιμοποιήσεις το Slingshot, καθώς γίνεται χρήση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του χρήστη. Οι φίλοι μπορούν να βρεθούν είτε από τη λίστα επαφών του κινητού τηλεφώνου, είτε από το Facebook φυσικά.

Η εφαρμογή αυτή είναι παρόμοια με Snapchat, αλλά το Slingshot έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Σε αντίθεση με το Snapchat, οι φωτογραφίες που αποστέλλονται μέσω Slingshot δεν αυτοκαταστρέφονται μετά από 10 δευτερόλεπτα. Εικόνες και βίντεο μπορούν να προβληθούν μόνο μία φορά, αλλά η διάρκεια της εν λόγω περιόδου προβολής είναι επιλογή του παραλήπτη.

Όσον αφορά τη συλλογή δεδομένων, όταν ένα μήνυμα έχει προβληθεί από κάθε δικαιούχο, το Facebook θα διαγράφει τα δεδομένα από τους servers της μετά από μια περίοδο επτά ημερών. Η εβδομαδιαία περίοδος είναι για χρήστες που αναφέρουν τις εικόνες ως ανάρμοστες. Εάν ένα μήνυμα δεν έχει ανοιχτεί για 30 ημέρες, το Facebook θα το διαγράψει από τους servers της μια εβδομάδα αργότερα

Το Slingshot είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο για χρήστες στις ΗΠΑ.

Τεχνολογία

Ποιά χρώματα είναι τα πιο δημοφιλή στα αυτοκίνητα παγκοσμίως - Τι συμβολίζουν

αυτοκινητα

Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς σε ένα αυτοκίνητο είναι το χρώμα του -στη συνέχεια ακολουθεί το σχήμα, η σχεδίαση και οι λεπτομέρειες. Ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να προσδώσει στο αυτοκίνητο χαρακτήρα, να το κάνει ξεχωριστό.

Οι περισσότεροι επιλέγουν το αυτοκίνητό τους σε χρώμα που συμβαδίζει με την προσωπικότητά τους. Στις δυτικές κουλτούρες, για παράδειγμα, το κόκκινο συμβολίζει τόλμη και δυναμισμό. Μία πιο σκούρα απόχρωση, όπως το βαθύ μπλε, εκφράζει μία αίσθηση ηρεμίας και σοβαρότητας. Το μαύρο αντανακλά την εξατομίκευση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, το πράσινο την προσέγγιση στη φύση, την άνεση και την ζωντάνια της νεότητας, ενώ τα πιο ουδέτερα και σκούρα χρώματα αποπνέουν έναν αέρα κομψότητας και σεβασμού.

Ποια χρώματα επικρατούν στο δρόμο;

Αυτό εξαρτάται από τις γεωγραφικές περιοχές. Το 2020 το λευκό βρισκόταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ευρώπη. Το μαύρο ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως. Ωστόσο, ενώ περισσότερο από το 20% των νέων αυτοκινήτων ήταν μαύρα στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, στη Νότια Αμερική ήταν το 10% και περίπου 2% στην Ινδία.

Τα τελευταία χρόνια, ένα νέο ουδέτερο χρώμα κερδίζει έδαφος. Πέρυσι το 29% των καινούργιων αυτοκινήτων ήταν γκρι-ασημί. Εδώ και αρκετά χρόνια, η συγκεκριμένη απόχρωση γνωρίζει ιδιαίτερη δημοτικότητα στη μόδα, στην τεχνολογία και στο design, χωρίς να δείχνει σημάδια κάμψης. Η απόχρωση αυτή αναπαριστά τη δύναμη και την ανθεκτικότητα και αντιπροσωπεύει την αναζήτηση της αλήθειας, της γνώσης και της σοφίας. Ως εκ τούτου, το γκρι επιτυγχάνει να παραμένει μοντέρνο και ταυτόχρονα αναλλοίωτο στο χρόνο και μία ιδανική επιλογή για το αυτοκίνητο.

ειδησεις σημερα 

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)

Ανοίγουν 10 Μαΐου τα φροντιστήρια για Πανελλήνιες και ξένες γλώσσες για όσους δίνουν εξετάσεις

Κορωνοϊός: Κορωνοϊός: 2.093 νέα κρούσματα - 96 θάνατοι - 765 διασωληνωμένοι