Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Το ρομπότ Philae "λειτουργεί καλά, αλλά βρίσκεται σε απότομη πλαγιά"

Το ρομπότ Philae (Φίλαι), που προσεδαφίσθηκε χθες στην επιφάνεια του κομήτη Tchouri, "λειτουργεί καλά", αλλά βρίσκεται χωρίς αμφιβολία "σε μία απότομη πλαγιά ", δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Φιλίπ Γκοντόν, επικεφαλής του προγράμματος Rosetta στο Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών (CNES) στην Τουλούζη.

Philae λειτουργεί καλά. Η μπαταρία του λειτουργεί καλά και τον τροφοδοτεί με ενέργεια. Έχουμε τη δυνατότητα να τού στέλνουμε εντολές και μας στέλνει δεδομένα. Ολα τα επιστημονικά όργανα στα οποία στείλαμε εντολή τη νύκτα λειτούργησαν σωστά", είπε.

Αλλά κρίνοντας από τις φωτογραφίες που στέλνει, "βρίσκεται χωρίς αμφιβολία σε μία πλαγιά με μεγάλη κλίση", είπε. "Φαίνεται ότι είναι περικυκλωμένο από απόκρημνα βράχια και , κατά συνέπεια, "είναι αρκετά μπλοκαρισμένο", σημείωσε.

Το ρομπότ διαθέτει έξι φωτογραφικές μηχανές και παίρνει φωτογραφίες προς διάφορες κατευθύνσεις. Στη μία φαίνεται ο ουρανός, στην άλλη το έδαφος και σε μία τρίτη ένας βράχος.

Μετά την προσεδάφισή του χθες στην προγραμματισμένη τοποθεσία επί της επιφάνειας του κομήτη Tchouri , το ρομπότ έκανε δύο αναπηδήσεις, διότι δεν λειτούργησαν τα άγκιστρα.

"Άρα, το Philae έχει απομακρυνθεί κατά ένα χιλιόμετρο από το σημείο" της αρχικής του προσεδάφισης.

"Προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε τις επιστημονικές αναλύσεις χωρίς να κινήσουμε τίποτε", δήλωσε ο Φιλίπ Γκοντόν.

Στην αποστολή Rosetta, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) συμμετέχουν πολλά κέντρα στο Ντάρμσταντ της Κολωνίας, στη Γερμανία και στην Τουλούζη, της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τεχνολογία

Ποιά χρώματα είναι τα πιο δημοφιλή στα αυτοκίνητα παγκοσμίως - Τι συμβολίζουν

αυτοκινητα

Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς σε ένα αυτοκίνητο είναι το χρώμα του -στη συνέχεια ακολουθεί το σχήμα, η σχεδίαση και οι λεπτομέρειες. Ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να προσδώσει στο αυτοκίνητο χαρακτήρα, να το κάνει ξεχωριστό.

Οι περισσότεροι επιλέγουν το αυτοκίνητό τους σε χρώμα που συμβαδίζει με την προσωπικότητά τους. Στις δυτικές κουλτούρες, για παράδειγμα, το κόκκινο συμβολίζει τόλμη και δυναμισμό. Μία πιο σκούρα απόχρωση, όπως το βαθύ μπλε, εκφράζει μία αίσθηση ηρεμίας και σοβαρότητας. Το μαύρο αντανακλά την εξατομίκευση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, το πράσινο την προσέγγιση στη φύση, την άνεση και την ζωντάνια της νεότητας, ενώ τα πιο ουδέτερα και σκούρα χρώματα αποπνέουν έναν αέρα κομψότητας και σεβασμού.

Ποια χρώματα επικρατούν στο δρόμο;

Αυτό εξαρτάται από τις γεωγραφικές περιοχές. Το 2020 το λευκό βρισκόταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ευρώπη. Το μαύρο ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως. Ωστόσο, ενώ περισσότερο από το 20% των νέων αυτοκινήτων ήταν μαύρα στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, στη Νότια Αμερική ήταν το 10% και περίπου 2% στην Ινδία.

Τα τελευταία χρόνια, ένα νέο ουδέτερο χρώμα κερδίζει έδαφος. Πέρυσι το 29% των καινούργιων αυτοκινήτων ήταν γκρι-ασημί. Εδώ και αρκετά χρόνια, η συγκεκριμένη απόχρωση γνωρίζει ιδιαίτερη δημοτικότητα στη μόδα, στην τεχνολογία και στο design, χωρίς να δείχνει σημάδια κάμψης. Η απόχρωση αυτή αναπαριστά τη δύναμη και την ανθεκτικότητα και αντιπροσωπεύει την αναζήτηση της αλήθειας, της γνώσης και της σοφίας. Ως εκ τούτου, το γκρι επιτυγχάνει να παραμένει μοντέρνο και ταυτόχρονα αναλλοίωτο στο χρόνο και μία ιδανική επιλογή για το αυτοκίνητο.

ειδησεις σημερα 

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)

Ανοίγουν 10 Μαΐου τα φροντιστήρια για Πανελλήνιες και ξένες γλώσσες για όσους δίνουν εξετάσεις

Κορωνοϊός: Κορωνοϊός: 2.093 νέα κρούσματα - 96 θάνατοι - 765 διασωληνωμένοι