Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Το θαύμα της μηχανικής που μετατρέπει το νερό σε κρασί!

Ο Ιησούς, ως θεάνθρωπος κατάφερε με ένα θαύμα του να μετατρέψει το νερό σε κρασί! Εμείς με τόση τεχνολογία που έχουμε στα χέρια μας, γιατί δε μπορούμε να κάνουμε το ίδιο;

Αυτή ήταν η ερώτηση του Kevin Boyer, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου ειδικού στα κρασιά και του Philip James, διευθυντή της λέσχης κρασιού Lot18. Αυτή η ερώτηση, ένα μεθυσμένο βράδυ, οδήγησε στη δημιουργία της «θαυματουργής μηχανής» που μετατρέπει το νερό σε κρασί!

Η συσκευή, βρίσκεται επί του παρόντος στο στάδιο αναζήτησης χρηματοδότησης, προορίζεται για επιτραπέζιο σκεύος το οποίο θα μετατρέπει το νερό σε πραγματικό κρασί, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και μερικά βασικά συμπυκνώματα σταφυλιού.

Σε μόλις τρεις μέρες, με τη βοήθεια μίας εφαρμογής του iPhone και μίας σύνδεσης Bluetooth, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας κρασί μέσα στο σπίτι μας. Η συσκευή αυτή κοστίζει  499 δολάρια.

Φαντάζει απίστευτο! Πως λειτουργεί όμως;

Το πρώτο βήμα είναι να εξοπλιστούμε με μαγιά ενώ από το επίσημο site της εταιρείας που προμηθεύει το μηχάνημα, πρέπει να εφοδιαστούμε το ειδικό συμπύκνωμα σταφυλιού αλλά και μία ειδική σκόνη που δίνει το απαραίτητο άρωμα και την ώριμη γεύση στο προϊόν που πρόκειται να παράξουμε.

Έπειτα, προσθέτουμε νερό, τη μαγιά και τα συμπυκνώματα σταφυλιού στο μηχάνημα και το ενεργοποιούμε. Ο θάλαμος ζύμωσης, αναλαμβάνει δράση! Κατά τη διάρκεια της διεργασίας, λαμβάνουμε ενημερώσεις στο smartphone μας, σχετικά με την πρόοδο του κρασιού! Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι περιμένουμε περίπου τρεις ημέρες για να ειδοποιηθούμε από την εφαρμογή του κινητού μας ότι το κρασί μας είναι πλέον έτοιμο! Τόσο εύκολα, τόσο απλά, τόσο θαυματουργά!

Οικονομία

Πολιτισμός

Εργάνη: Ξεκινούν οι δηλώσεις καλλιτεχνών για τον Μάρτιο

θέατρο καλλιτέχνες

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου η πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού για την υποβολή μονομερών δηλώσεων για την καταβολή της αποζημίωσης για τον Μάρτιο.

Καλλιτέχνες-επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως και την 10η/1/2021 και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μπορούν να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για το μήνα Μάρτιο 2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ισχύει έως τις 19 Μαΐου 2021.

Ταυτόχρονα, προωθείται προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση της χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες και για το μήνα Απρίλιο.\

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Αναρρώνει ο 35χρονος που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρόμβωση

Ναουρού - παγκόσμιο ρεκόρ: Κατάφερε να εμβολιάσει το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού της

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα μείωση στις νοσηλείες