Παρασκευή 6 ΔΕΚ 2019 09:01
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  13°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Παρακολούθηση της καρδιάς εξ αποστάσεως

Παρακολούθηση της καρδιάς εξ αποστάσεως

Μία νέα τεχνολογία "συμπληρώνει" τους γιατρούς, η οποία ανιχνεύει "κρυφούς" κινδύνους που μπορούν να αποβούν μοιραίοι. 

Το εγκεφαλικό επεισόδιο πολλές φορές είναι "μυστήριο" γιατί υπάρχει περίπτωση το άτομο να μη γνωρίζει καν ότι έχει πάθει το εγκεφαλικό. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει πάει στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας αδιαθεσίας ή λιποθυμικού επεισοδίου, οι εξετάσεις του μπορεί να βγουν φυσιολογικές. 

Αυτό γίνεται εν μέρει, γιατί οι τρέχουσες εξετάσεις στον εγκέφαλο και την καρδιά δεν αποκαλύπτουν τη συνέβη ακριβώς πριν την εμφάνιση του προβλήματος στον ασθενή.

Με τη νέα τεχνολογία οι γιατροί θα μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς την καρδιά των ασθενών, και αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανίχνευση των "κρυφών" προβλημάτων τα οποία μπορεί να συμβούν προτού χάσει κανείς τις αισθήσεις του ή πάθει εγκεφαλικό. 

Ο καρδιολόγος Dr. Suneet Mittal στη σύνοδο Healthcare αναφέρει "Το πρόβλημα είναι ότι όταν ένας ασθενής έρχεται σε εμάς, εμείς παίρνουμε όλες τις ενδείξεις για τα ζωτικά σημάδια που προανέφερα και προσπαθούμε να εκτιμήσουμε/μαντέψουμε ποιες ήταν οι ζωτικές ενδείξεις, όταν ο ασθενής υπέστη ένα από αυτά τα συμπτωματικά επεισόδια". 

Μικρές συσκευές που θα τοποθετούνται κάτω από το δέρμα και θα "βοηθούν" τους γιατρούς να παρακολουθούν τους καρδιακούς παλμούς των ασθενών από απόσταση

Όταν συμβαίνει κάτι μη φυσιολογικό στην καρδιά, το λογισμικό αυτό το ανιχνεύει και ειδοποιεί το γιατρό. Με τον τρόπο αυτό, οι γιατροί μπορούν να έχουν περισσότερες πληροφορίες για το τι συμβαίνει στον ασθενή τους.

Διαβάστε επίσης. . .

Κυρώσεις σε Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία επέβαλε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της...
Όλα τα αυγά (συμπεριλαμβανομένων των χύμα αυγών που πωλούνται στις Λαϊκές Αγορές) θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με...
Αγρότες έκλεισαν λίγο μετά τις 19:15 τις εθνικές οδούς Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου και Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο...