Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Κλάπηκαν 1 δις κωδικοί ασφαλείας - Αλλάξτε password τώρα

Μεγάλα είναι τα κενά στο σύστημα ασφαλείας των password που χρησιμοποιούμε για να εξασφαλίζουμε την ιδιωτικότητά μας και την προστασία των δεδομένων μας στο διαδίκτυο.

Δίκτυο Ρώσων κυβερνοπειρατών φέρεται να βρίσκεται πίσω από την μεγαλύτερη κλοπή προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Παραβίασαν 1,2 δισεκατομμύρια κωδικούς ασφαλείας αποκτώντας πρόσβαση σε πάνω από 500 εκατομμύρια ηλεκτρονικές διευθύνσεις. 

Σύμφωνα με το euronews οι κωδικοί αλιεύθηκαν από περίπου 420 χιλιάδες διαφορετικούς ιστότοπους σε όλο τον κόσμο, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται από τους πλέον δημοφιλείς με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έως πολύ μικρούς. Κριτήριο για τους χάκερ, που σύμφωνα με πληροφορίες εδρεύουν μεταξύ Καζακστάν και Μογγολίας, ήταν μόνο ένα: η ευκολία στην πρόσβαση.

Οι κωδικοί που κλάπηκαν χρησιμοποιούνται από χρήστες που εγγράφονται σε έναν ιστότοπο. Καθώς όμως πολύ συχνά χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό ασφαλείας για διάφορες χρήσεις, τα στοιχεία αποκτούν τεράστια αξία.

Πολιτισμός

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια 800 ετών (βίντεο)

μουμια

Ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε μια μούμια που εκτιμάται ότι είναι, τουλάχιστον, 800 ετών, στην κεντρική ακτή του Περού.

Τα μουμιοποιημένα λείψανα ήταν ενός ατόμου από τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε μεταξύ των ακτών και των βουνών της νοτιοαμερικανικής χώρας. Η μούμια, το φύλο της οποίας δεν αναγνωρίστηκε, ανακαλύφθηκε στην περιοχή της Λίμα, όπως δήλωσε ο αρχαιολόγος Pieter Van Dalen Luna.

«Το κύριο χαρακτηριστικό της μούμιας είναι ότι ολόκληρο το σώμα της ήταν δεμένο με σχοινιά και τα χέρια της κάλυπταν το πρόσωπο, κάτι που θα αποτελούσε μέρος του τοπικού προτύπου κηδείας», δήλωσε ο Van Dalen Luna, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του San Marcos.

«Τα λείψανα ανήκουν σε άτομο που ζούσε στην περιοχή των Άνδεων», είπε και πρόσθεσε: «Η ραδιοχρονολόγηση θα δώσει μια πιο ακριβή χρονολόγηση».

 

 

Η μούμια βρέθηκε μέσα σε έναν υπόγειο ταφικό θάλαμο, στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Περού. Στον τάφο βρέθηκαν και προσφορές, συμπεριλαμβανομένων κεραμικών, φυτικών υπολειμμάτων και λίθινων εργαλείων.

Το Περού – όπου βρίσκεται το Μάτσου Πίτσου – φιλοξενεί εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους από πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν πριν και μετά την αυτοκρατορία των Ίνκας, η οποία κυριάρχησε στο νότιο τμήμα της Νότιας Αμερικής πριν από 500 χρόνια, από το νότιο Εκουαδόρ και την Κολομβία μέχρι την κεντρική Χιλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο φως ψηφιδωτό με σκηνή από την Ιλιάδα του Ομήρου

Κεν Λόουτς: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Μικροσκοπικό χρυσό βιβλίο που βρέθηκε σε χωράφι συνδέεται με τον Ριχάρδο Γ΄

 

 

ESPA BANNER