Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Κέρδη 4,76 δισ. δολ. για την Google το 2014

Οι τεχνολογικοί γίγαντες ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 και σε κάποιους από αυτούς βλέπουμε τρελούς αριθμούς που συνήθως εμφανίζονται σε προϋπολογισμούς... κρατών!

Ένα παράδειγμα είναι η Google, η οποία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2014, το οποίο φαίνεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα εδώ και καιρό.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με τα 16,86 την αντίστοιχη εποχή πέρσι.

Τα καθαρά κέρδη έφτασαν στο εντυπωσιακό ποσό των 4,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σημείωσαν αύξηση 40% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά κέρδη.

Ως συνήθως, η διαφήμιση έχει την μερίδα του λέοντος στα έσοδα με ποσοστό που φτάνει το 89%. Όσον αφορά στα έσοδα από άλλους τομείς της Google, ο CFO Patrick Pichette ανέφερε ότι ανέβηκαν στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το τελευταίο τρίμηνο του 2014, με το Play Store της Google να έχει συνεισφέρει αρκετά με την άνοδό του.

Τα έσοδα του YouTube σημειώνουν και αυτά άνοδο και πιο συγκεκριμένα τον τελευταίο χρόνο ανέβηκαν 100%, παράλληλα με τα views τα οποία σημείωσαν αύξηση 50%.

Επιπλέον, ο Pichette ανέφερε ότι η στρατηγική της Google ως προς το που ξοδεύει τα λεφτά είναι πολύ πειθαρχημένη και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως τα Google Glass, η εταιρεία είναι διαθέσιμη να κάνει μια παύση, να ξανασκεφτεί ή και να ακυρώσει. Όλοι γνωρίζαμε για την τύχη του Google Glass εδώ και καιρό, αλλά είναι εντυπωσιακό ότι το CFO το ανέφερε ως παράδειγμα.

Ελλάδα

Τεχνολογία

Πρωτιά για την Ελλάδα: Σύζευξη επίγειου σταθμού με γεωστατικό δορυφόρο μέσω laser

Δορυφόρος

Η πρώτη σύζευξη στην Ευρώπη επίγειου σταθμού με γεωστατικό δορυφόρο μέσω laser πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τη σύζευξη του τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος» που βρίσκεται στο όρος Χελμός με τον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, Alphasat.

Η σύζευξη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Θανάση Στάβερη και υλοποιήθηκε σε συνέχεια της επιλογής του «Αρίσταρχου» (που αποτελεί ερευνητική υποδομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) για την κατασκευή του πρώτου επίγειου σταθμού για την επόμενη γενιά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της Ευρώπης.

Το σημαντικό αυτό επίτευγμα συμβάλλει στο να τεθεί η Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη των νέων τεχνολογιών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Στόχος είναι η χώρα να καταστεί βασικός εταίρος στον Ευρωπαϊκό σχεδιασμό για ασφαλή, αξιόπιστη συνδεσιμότητα και κόμβος της κβαντικής υποδομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EuroQCI), με παράλληλη επέκταση των δυνατοτήτων του εθνικού συστήματος κυβερνητικών δορυφορικών επικοινωνιών GOVSATCOM – GreeCom. Έτσι, με την ανάπτυξη τεχνογνωσίας αιχμής, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και με ανάπτυξη των εγχώριων επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη βιομηχανία του διαστήματος θα δημιουργηθεί υπεραξία για τη χώρα.

Περαιτέρω, έχουν επιλεγεί από την ESA για συμμετοχή στο ScyLight το τηλεσκόπιο του Σκίνακα στην Κρήτη και το τηλεσκόπιο του Χολομώντα στη Χαλκιδική. Αυτήν την εποχή, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Secure Connectivity, που έχει προταθεί από τον Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ESA βρίσκονται στην Ελλάδα προκειμένου να επιθεωρήσουν τις υποδομές στα δύο ανωτέρω τηλεσκόπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τοποθετήθηκαν οι μηχανές στον πύραυλο που θα στείλει ανθρώπους στον Άρη

Από που πήρε το όνομά του πιο διάσημο «παπάκι»;