Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Θέλετε να εργαστείτε στη Google; Απαντήστε σε αυτές τις 5 ερωτήσεις!

Αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στην εταιρεία γίγαντα, αυτή της Google δηλαδή, καλό θα ήταν να έχετε στο μυαλό σας τα παρακάτω tips που δίνει το θρυλικό «αφεντικό» προσωπικού! Ο Laszlo Bock, αποκαλύπτει τι είναι αυτό που ζητάει από έναν εργαζόμενο του!

Όλες οι απαιτήσεις του, συνοψίζονται σε 5 ερωτήσεις, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σήμερα στους New York Times! Μόνο 5! Δε φαντάζει και τόσο δύσκολο test για να προσληφθεί κανείς σε μία από τις πιο περιζήτητες εταιρείες του κόσμου! Η μήπως κάνουμε λάθος;

Η πρώτη ερώτηση; «Μήπως έχετε IQ μεγαλύτερο από 130;» Η χειρότερη δυνατή απάντηση εδώ είναι το «ΝΑΙ». Ο Bock, θέλει «πνευματική ταπεινότητα» απουσίας της οποίας, οι άνθρωποι δε μπορούν να μάθουν νέα πράγματα με ευκολία. Όσοι θεωρούν τους εαυτούς έξυπνους, συνεχίζει, διαπράττουν ένα θεμελιώδες λάθος το οποίο είναι το εξής: «Εάν συμβεί κάτι καλό, έγινε επειδή είμαι ιδιοφυία. Αν συμβεί κάτι κακό, έγινε λόγω κάποιου άλλου πιο χαζού από μένα!»

Δεύτερη ερώτηση; «Τι θα φάμε απόψε στο δείπνο;». Ποτέ μα ποτέ μη σκεφτείτε να απαντήσετε «Δε με νοιάζει», ή «Τα τρώω όλα», ή «Εσείς τι θα θέλατε». Αν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα του δείπνου, λέει ο Bock, η γνώμη σας είναι απαραίτητη! Αυτό είναι το είδος της «αναδυομένης ηγεσίας» που η Google θέλει: Την προθυμία δηλαδή του εργαζομένου να αναλάβει πρωτοβουλία και ευθύνη όταν απαιτείται και όχι όταν δε χρειάζεται!

Επόμενη ερώτηση, «Γιατί επιλέγετε πάντα τα τελευταία πέντε άρθρα που διαβάζετε;» Το «δεν ξέρω», δεν κάνει στον Bock! Βασικό κριτήριο στις συνεντεύξεις της Google, είναι η «ικανότητα της μάθησης», το να μπορεί κανείς δηλαδή, να τραβάει και να επεξεργάζεται με μία ματιά, ανόμοιες πληροφορίες από διάφορα σημεία!

Ερώτηση Νο 4! «Είστε ανίκανος και τεμπέλης;» Είστε; Εξαιρετικά! Η Google, θέλει να προσλαμβάνει άτομα τα όποια δείχνουν ταπεινότητα, προκειμένου να εργάζονται πάνω σε αυτό που πραγματικά μπορούν. Όπως λέει ο Bock, αν κάποιος νιώθει ανίκανος, δε θα προσφερθεί ποτέ για μία εθελοντική εργασία γεγονός το οποίο σημαίνει ότι αποκλείεται να καταστρέψει κάτι! Βεβαίως αν είστε έξυπνος και ενεργός δε πρόκειται να ενοχληθούν, μη φοβάστε!

Τελευταία ερώτηση: «Ξέρετε να κάνετε κάτι πολύ καλά;» Η απάντηση «ΝΑΙ» δεν είναι η σωστή! Ο Bock, εξηγεί ότι κάποιος ειδικός επί ενός θέματος που προκύπτει θα πει: «Εγώ αυτό το πρόβλημα το έχω αντιμετωπίσει 100 φορές, ξέρω πως λύνεται!» Η Google αυτό δε το θέλει! Προτιμά μία νέα προσέγγιση από κάποιον αρχάριο, που πιθανότατα να αποτελέσει και μία καινούρια λύση!

Οι παραπάνω πέντε ερωτήσεις, είναι το σκονάκι σας προκειμένου να δείξετε ένα καλό πρόσωπο σε μία πιθανή συνέντευξη μπροστά στον Bock! Αν εν τω μεταξύ, συναντήσετε αυτές τις ερωτήσεις και σε κάποια άλλη συνέντευξη… Τότε, προσλαμβάνεστε!!

Ελλάδα

Τεχνολογία

Πρωτιά για την Ελλάδα: Σύζευξη επίγειου σταθμού με γεωστατικό δορυφόρο μέσω laser

Δορυφόρος

Η πρώτη σύζευξη στην Ευρώπη επίγειου σταθμού με γεωστατικό δορυφόρο μέσω laser πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τη σύζευξη του τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος» που βρίσκεται στο όρος Χελμός με τον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, Alphasat.

Η σύζευξη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Θανάση Στάβερη και υλοποιήθηκε σε συνέχεια της επιλογής του «Αρίσταρχου» (που αποτελεί ερευνητική υποδομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) για την κατασκευή του πρώτου επίγειου σταθμού για την επόμενη γενιά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της Ευρώπης.

Το σημαντικό αυτό επίτευγμα συμβάλλει στο να τεθεί η Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη των νέων τεχνολογιών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Στόχος είναι η χώρα να καταστεί βασικός εταίρος στον Ευρωπαϊκό σχεδιασμό για ασφαλή, αξιόπιστη συνδεσιμότητα και κόμβος της κβαντικής υποδομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EuroQCI), με παράλληλη επέκταση των δυνατοτήτων του εθνικού συστήματος κυβερνητικών δορυφορικών επικοινωνιών GOVSATCOM – GreeCom. Έτσι, με την ανάπτυξη τεχνογνωσίας αιχμής, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και με ανάπτυξη των εγχώριων επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη βιομηχανία του διαστήματος θα δημιουργηθεί υπεραξία για τη χώρα.

Περαιτέρω, έχουν επιλεγεί από την ESA για συμμετοχή στο ScyLight το τηλεσκόπιο του Σκίνακα στην Κρήτη και το τηλεσκόπιο του Χολομώντα στη Χαλκιδική. Αυτήν την εποχή, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Secure Connectivity, που έχει προταθεί από τον Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ESA βρίσκονται στην Ελλάδα προκειμένου να επιθεωρήσουν τις υποδομές στα δύο ανωτέρω τηλεσκόπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τοποθετήθηκαν οι μηχανές στον πύραυλο που θα στείλει ανθρώπους στον Άρη

Από που πήρε το όνομά του πιο διάσημο «παπάκι»;