Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Η σύγχρονη Ατλαντίδα...έρχεται από τους Ιάπωνες! (photos)

Οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω αφορούν την Ατλαντίδα. Όχι όμως την χαμένη, αλλά τη σύγχρονη! Όλο το μυστήριο γύρω από τη χαμένη Ατλαντίδα έχει απασχολήσει τους περισσότερους και μάλιστα κάποιους τόσο πολύ, που επηρεάστηκαν και σκέφτηκαν πως αφού δεν μπορούν να τη βρουν...να τη φτιάξουν!   

Έτσι λοιπόν, μια ιαπωνική εταιρεία, η Shimizu Corporation, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σύγχρονη Ατλαντίδα, έτσι όπως φαντάζονται πως θα τη φτιάξουν. Πρόκειται για μία υποβρύχια πόλη, η οποία θα αποτελείται από μία σφαίρα με διάμετρο 500 μέτρων,που θα έχει μέσα της ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και θα είναι κατάλληλη για εκδρομές ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, αυτή η πόλη θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 5.000 ανθρώπους, ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν θα είναι τόσο ευάλωτη σε πιθανούς μεγάλους σεισμούς.

Η κατασκευή θα είναι στεγανοποιημένη για να μπορεί να καλυφθεί από το νερό και να φτάνει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όταν οι καιρικές συνθήκες θα είναι κακές.

Επίσης, εκτός από τη σφαίρα, θα υπάρχει και μία σπειροειδής κατασκευή μήκους 15 χιλιομέτρων που θα φτάνει στον πυθμένα της θάλασσας.

Τέλος, η πόλη έχει τέτοια προοπτική, που από τη στιγμή που η στάθμη της θάλασσας θα αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα σε όλο τον πλανήτη, μπορεί να δώσει ελπίδα σε περιοχές που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν οριστικά από το χάρτη!

 

 

 

 

Πολιτισμός

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη: Εκδήλωση με θέμα "Ποια τα όρια της ελευθερίας μας"

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Ιωάννη Ηρακλείου, σε συνεργασία με την πολιτιστική δράση «ΕΥΤΟΠΙΑ», πρόκειται να πραγματοποιήσει ανοικτή πολιτιστική εκδήλωση στις 24 - 26 Σεπτεμβρίου 2021 με θέμα «Ποια τα όρια της ελευθερίας μας;».

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στον αύλειο χώρο των γραφείων του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Ιωάννη, στη συμβολή των οδών Ταντάλου και Γαζίου, με την τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων λόγω της πανδημίας.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε συμπολίτες  όλων των ηλικιακών ομάδων.

Η θεματική της εκδήλωσης σχετίζεται με την ελευθερία του σύγχρονου ανθρώπου, σε μια απόπειρα να διερευνήσουμε σε ποιο βαθμό ο σύγχρονος άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει τη ζωή του χωρίς να υφίσταται  εσωτερικούς ή εξωτερικούς καταναγκασμούς.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι να ακουστούν ομιλίες που θα φωτίσουν τις διαφορετικές πτυχές του πολυσχιδούς θέματος της ελευθερίας (εξωτερικής και εσωτερικής). Επικουρικά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα φιλοξενηθούν και καλλιτεχνικές δράσεις (εικαστικές, θεατρικές, μουσικές κλπ) σχετιζόμενες με το κεντρικό θέμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ»: Τον επισκέφθηκαν 13.000 θεατές φέτος

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Πως σχολιάζει την ταινία για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου

ESPA BANNER