Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Εντυπωσιακό βίντεο από την έκρηξη στον αέρα του πυραύλου Proton

Ρωσικός πύραυλος Proton, που μετέφερε ευρωπαϊκό δορυφόρο, ανεφλέγη και κατέπεσε λιγότερο από δέκα λεπτά μετά την εκτόξευσή του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Ο βασικός κινητήρας του πυραύλου σταμάτησε να λειτουργεί 545 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση από το ρωσικό διαστημικό κέντρο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν.

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με τον πύραυλο και τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Express-AM4P, αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ, να αναφλέγονται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας επάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

"Έχουμε επείγουσα κατάσταση. Η πτήση τερματίστηκε", δήλωσε ο υπεύθυνος της πτήσης.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι όρισε επιτροπή για "να αναλύσει τα τηλεμετρικά στοιχεία ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του περιστατικού".

Σύμφωνα με το Κανάλι Ένα της ρωσικής τηλεόρασης, ο δορυφόρος, ο οποίος είχε κατασκευασθεί από την εταιρεία Astrium, θυγατρική της Airbus, επρόκειτο να τεθεί σε τροχιά και να προσφέρει πρόσβαση στο Ιντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας.

Οι ρωσικές αρχές απομάκρυναν από τη θέση του τον πρώην επικεφαλής της Roscosmos , τον Βλαντίμιρ Ποπόφκιν, τον Οκτώβριο 2013 έπειτα από σειρά αποτυχημένων εκτοξεύσεων και άλλων ατυχημάτων.

Ο νέος επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Ολεγκ Οσταπένκο επιφορτίσθηκε από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με την εφαρμογή εκτεταμένης μεταρρύθμισης στην Roscosmos συνεπικουρούμενος από την αύξηση του προϋπολογισμού της κατά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε και το εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί:

 

Πολιτισμός

Το αδιαχώρητο στους κινηματογράφους Ρωσίας και Σερβίας για το Man of God

Ο Άνθρωπος του Θεού

Οι κινηματογράφοι σε Ρωσία και Σερβία γεμίζουν από κόσμο, που πάει να παρακολουθήσει την ταινία που είναι βασισμένη στη ζωή του Αγίου Νεκτάριου, σε σενάριο και σκηνοθεσία Έλενας Πόποβιτς και παραγωγή Symeon entertainment και Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Η ταινία ξεπέρασε τις προσδοκίες των εταιριών διανομής και ήδη στα social media έχει δημιουργηθεί μεγάλη κίνηση για τον Άγιο.

Ήρθε μάλιστα στην υψηλότερη θέση και από το «The Last Duel» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ben Affleck και ο Matt Damon.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε Ρωσία και Βαλκάνια μιλούν για μια ταινία με διάρκεια και μακρύ μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Άνθρωπος του Θεού: Η ταινία που φωτίζει τη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου

Πέθανε η Σλοβάκα ντίβα Εντίτα Γκρουμπέροβα -Η «βασίλισσα της κολορατούρας»

 

ESPA BANNER