Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Αυτό είναι το ρομπότ που αντιλαμβάνεται ανθρώπινα συναισθήματα

Ρομπότ που έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται συναισθήματα έρχεται από τις εταιρείες Aldebaran Robotics SAS και SoftBank Mobile

Η τιμή του προσωπικού αυτού ρομπότ ανέρχεται στα 198.000 γεν (1.930 δολάρια). Σε λίγες μέρες άνθρωποι θα μπορούν να μιλήσουν και να αλληλεπιδράσουν με το ρομπότ, το οποίο θα βρίσκεται σε 2 καταστήματα της Ιαπωνίας. 

Με την βοήθεια -πάντα- των αλγόριθμων το ανθρωποειδές ρομπότ Pepper θα αντιλαμβάνεται το χώρο στον οποίο βρίσκεται, θα αναγνωρίζει τα συναισθήματα, θα διαθέτει δυνατότητα interface. Ακόμη, καταλαβαίνει τα συναισθήματα από τον τόνο της φωνής και τις εκφράσεις του προσώπου.

Το βάρος του ρομπότ είναι 28 κιλά, έχει ύψος 1,2 μέτρα, η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες, μπορεί να συγχρονιστεί με could - based βάσεις δεδομένων μέσω σύνδεσης στο ίντερνετ και να συλλέξει πληροφορίες. 

Η Pepper μπορεί να κάνει αστεία, να ψυχαγωγήσει, να διασκεδάσει τον κόσμο και όλες αυτές οι δυνατότητες έγιναν με συνεργασία με το Yoshimoto Robotics Laboratory, Inc. Στο μέλλον προβλέπετε ανάπτυξη εφαρμογών ούτως ώστε να επεκταθούν οι δυνατότητες του ρομπότ. Η Aldebaran θα παρέχει software development kit για την δημιουργία robot aps. 

«Κάναμε μια νέα είσοδο στον χώρο των ρομπότ με στόχο την ανάπτυξη στοργικών ρομπότ που κάνουν τους ανθρώπους να χαμογελούν. Χρησιμοποιώντας μηχανές συναισθημάτων και Cloud AI, η οποία αναπτύσσεται με συλλογική σοφία, το κάνουμε πραγματικότητα. Χαιρόμαστε να προσφέρουμε το πρώτο προσωπικό ρομπότ που ʽδιαβάζειʼ συναισθήματα, την Pepper, την οποία αναπτύξαμε με την Aldebaran» δήλωσε ο Μασαγιόσι Σαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SoftBank.

«Το συναισθηματικό ρομπότ θα δημιουργήσει μία νέα διάσταση στις ζωές μας και νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με την τεχνολογία. Είναι μόνο η αρχή, αλλά ήδη μία πολλά υποσχόμενη πραγματικότητα. Χάρη στην Pepper το μέλλον αρχίζει τώρα και θέλουμε όλοι σας να συμμετέχετε» δήλωσε ο Μπρούνο Μεσονιέ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aldebaran.