Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Επιστήμη

Αστεροειδής περνάει απόψε "ξυστά" από τη γη

Ένας αστεροειδής διαμέτρου 100 μέτρων θα περάσει σήμερα σε απόσταση 350.000 χιλιομέτρωναπό τη Γη, δηλαδή σε απόσταση μικρότερη από αυτήν που έχει ο πλανήτης μας από την Σελήνη.

Ο εξωγήινος επισκέπτης ονομάζεται 2014 DX110 και σύμφωνα με τους επιστήμονες θα παραμείνει σε ασφαλή απόσταση από τον πλανήτη μας, ωστόσο, ταξιδεύοντας με ταχύτητα 53.000 χιλιομέτρων την ώρα, θα προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αστεροειδή να περνά ξυστά από τη Γη στην ιστοσελίδα του διαστημικού τηλεσκοπίου Slooh.

Ο DX110 θα βρεθεί στην πλησιέστερη απόσταση από τη Γη στις 21:07 ώρα Γκρίνουιτς.

Πέρυσι 21 μικροί αστεροειδείς διαμέτρου ενός ως 30 μέτρων πλησίασαν τη Γη σε ακόμα μικρότερη απόσταση οπότε η τροχιά του DX110 δεν εκπλήσσει τους αστρονόμους.

Ο αστεροειδής παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στις 28 Φεβρουαρίου. Μετά το σημερινό του πέρασμα ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη ο DX110 αναμένεται να περάσει και πάλι σε κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας τον Μάρτιο του 2046.

Πηγή: Enikos.gr

Κόσμος

Πολιτισμός

Σύνδεϋ: Στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας ο Δημήτρης Μπάσης

Δημήτρης Μπάσης - Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Την Τρίτη, 4 Μαϊου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Σύνδεϋ, τον δημοφιλή  Έλληνα τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αυστραλία, για προγραμματισμένες συναυλίες, ο κ. Μπάσης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο για να υποβάλει τα σέβη του και να λάβει την ευλογία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος του ευχήθηκε εγκάρδια και τον συνεχάρη για τους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με το κοινό της Ομογένειας στην Αυστραλία, ενώ κατά τη διάρκεια της φιλικής συζήτησης που ακολούθησε, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, η οποία, ως γνωστόν, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την επιτυχημένη μουσική σταδιοδρομία του Έλληνα ερμηνευτή.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ενωμέρωσε τον κ. Μπάση για τις δραστηριότητες και το έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ενώ στο τέλος τον ξενάγησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Κορωνοϊός: 2.093 νέα κρούσματα - 96 θάνατοι - 765 διασωληνωμένοι

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)