Κόσμος

Unesco: Προστατέψτε την πολιτιστική κληρονομιά της Υεμένης

35237_sanaa_sanaa.jpg

Η Unesco κάλεσε όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην κρίση στην Υεμένη να αποφύγουν να βάλουν στο στόχαστρο την «ανεκτίμητη» πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, ή την παλιά πόλη της πρωτεύουσας Σανάα, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Καλώ τους κατοίκους της Υεμένης, καθώς και τις χώρες της περιοχής που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομία της χώρας αυτής», δήλωσε η Ιρίνα Μπόκοβα, η γενική διευθύντρια της Unesco.Click4more: Οι αιτίες και οι πρωταγωνιστές του νέου πολέμου στην Μέση Ανατολή

«Είναι κρίσιμης σημασίας όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στη σύγκρουση να αποφύγουν να βάλουν στο στόχαστρό τους περιοχές ή μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, με πυρά του πυροβολικού, με αεροπορικές επιδρομές ή χρησιμοποιώντας τα για στρατιωτικούς σκοπούς», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της.

Η Μπόκοβα υπογράμμισε ότι η πολιτιστική κληρονομιά της Υεμένης είναι «μοναδική», καθώς «παρουσιάζει αιώνες στοχασμού για το Ισλάμ, ανταλλαγών και διαλόγου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κόσμος

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ανέστειλε την διαδικασία έγκρισης του Sputnik-V

Sputnik V

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέστειλε την διαδικασία έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V επειδή δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές ποιότητας σε ένα από τα εργοστάσια στα οποία παράγεται το εμβόλιο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO) Xάρμπας Μπαρμπόσα.

«Η διαδικασία αυτή ανεστάλη επειδή κατά την διάρκεια επιθεώρησης σε ένα από τα εργοστάσια, στα οποία παράγεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, διαπιστώθηκε, ότι δεν τηρούνται σ’ αυτό οι ορθές πρακτικές παρασκευής» δήλωσε ο ίδιος.

Οι ορθές πρακτικές παραγωγής (Good manufacturing practice, GMP) είναι ένα σύστημα που εγγυάται την παρασκευή του προϊόντος με βάση τις προδιαγραφές ποιότητας. Για να εγκρίνει ο ΠΟΥ το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για επείγουσα χρήση, ο παρασκευαστής πρέπει να επιβεβαιώσει ότι οι προδιαγραφές αυτές στο εργοστάσιο τηρούνται.

Ως εκ τούτου, ο παρασκευαστής του Sputnik-V πρέπει να ενημερώσει τον ΠΟΥ ότι οι παραλείψεις έχουν εξαλειφθεί και μετά από αυτό το εργοστάσιο παρασκευής θα ελεγχθεί εκ νέου.

Στα μέσα Ιουνίου οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ πραγματοποιήσαν επιθεώρηση σε μονάδα της «Farmastandart-UfaVita» στην οποία παράγεται το εμβόλιο Sputnik-V.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Εκτός Εντατικής η 36χρονη έγκυος

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

Κίνα: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από σεισμό στην επαρχία Σιτσουάν

ESPA BANNER