Κόσμος

54 νεκροί σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία της Λαττάκειας

55d099ec5d54b.jpg

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι, ανάμεσά τους και άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λαττάκειας, προπύργιο του συριακού καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένας διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, δεκάδες άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τον βομβαρδισμό στην περιοχή Τζαμπάλ αλ-Ακραντ της επαρχίας, προπύργιο των ισλαμιστών και μετριοπαθών αντικαθεστωτικών ανταρτών.

Η Ρωσία, σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού, δηλώνει από την έναρξη της στρατιωτικής της επέμβασης στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου ότι στόχος της είναι το Ισλαμικό Κράτος και άλλες "τρομοκρατικές" οργανώσεις εχθρικές στο καθεστώς.

Η Πρώτη Παράλια Μεραρχία, που αποτελεί μία χαλαρή συμμαχία ένοπλων οργανώσεων, γνωστών ως "Ελεύθερος Συριακός Στρατός" επιβεβαίωσε τον θάνατο του διοικητή της, του Μπαζίλ Ζάμο, πρώην στρατιωτικού του συριακού στρατού.

Κόσμος

Ερευνα - κορωνοϊός: Περισσότερα κρούσματα και θάνατοι στις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανισότητα

κορωνοϊός

Οι περιοχές που έχουν τα μεγαλύτερα επίπεδα εισοδηματικών ανισοτήτων εμφανίζουν επίσης μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από κορωνοϊό, δείχνει μία νέα αμερικανική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Στατιστικής και Κοινωνιολογίας Τίμοθι Λιάο του Πανεπιστημίου Ιλινόις-Ουρμπάνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν στοιχεία της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020 από σχεδόν όλες τις κομητείες των ΗΠΑ (3.141 συνολικά) και συσχέτισαν τον δείκτη εισοδηματικής ανισότητας Gini για κάθε μία από αυτές με τα στατιστικά του κορωνοϊού.

Ο δείκτης Gini κυμαίνεται από 0 (τέλεια ισότητα) ως 100 (μέγιστη ανισότητα) και για τις αμερικανικές κομητείες κυμαίνεται από 25,7 ως 66,5. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περιοχές με τον μεγαλύτερο δείκτη (άρα τη μεγαλύτερη ανισότητα) είχαν 2% έως 4% περισσότερα κρούσματα και 4% έως 7% περισσότερους θανάτους, σε σχέση με τις περιοχές με τη μικρότερη ανισότητα.

Τα ευρήματα δείχνουν, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι όπου το χάσμα μεταξύ πλουσίων-φτωχών είναι μεγαλύτερο υπάρχουν μεγαλύτερες διαφορές στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα αυτό να βλάπτει την υγεία του πληθυσμού.

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ - κορωνοϊός: Τα θύματα ξεπέρασαν τους νεκρούς της χώρας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Δερμιτζάκης - κορωνοϊός: Απογοητευτικό ότι άνοιξαν οι εκκλησίες πριν από τα σχολεία

Κορωνοϊός - Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής η πρόταση Μητσοτάκη