Κόσμος

Φορολογικές μεταρρυθμίσεις στην Κύπρο εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

anastasiadis.jpg

Τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού φορολογικού οργανισμού, εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέροντας πως θα ωφεληθούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις και ότι θα ενισχυθεί η προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε σειρά αποφάσεων που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό πλαίσιο και περιορίζουν το φορολογικό βάρος προσφέροντας κίνητρα για οικονομική δραστηριότητα.

Μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση απονομής των Διεθνών Βραβείων Επενδύσεων, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ο εκσυγχρονισμός του φορολογικού πλαισίου σχεδιάστηκε με τρόπο που να βελτιώνει την εθελούσια συμμόρφωση των φορολογουμένων. Όπως ανέφερε, η φιλοσοφία του πλαισίου στηρίζεται στη μείωση των φορολογικών βαρών με στόχο της ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Παράλληλα, είπε, θα βοηθήσει στην πιο ισομερή κατανομή του φορολογικού βάρους και θα αποδώσει αυξημένα έσοδα στο κράτος. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε, επίσης, ότι αποφασίστηκε η εισαγωγή κινήτρων για νέες επιχειρήσεις και επενδύσεις. 

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι έχουν αποφασισθεί φορολογικές απαλλαγές για κεφάλαια και επενδύσεις, παρατείνεται η παραχώρηση αυξημένης κεφαλαιουχικής έκπτωσης για μηχανήματα, εγκαταστάσεις και κτίρια μέχρι το τέλος του 2016, εισάγεται ο θεσμός του όρου μη-κάτοικος, (Non-Domicile) με προσφορά φορολογικών εκπτώσεων για όσους επιλέξουν να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι, καθώς και φορολογικές απαλλαγές για ενθάρρυνση των επενδύσεων στον τομέα των ακινήτων.

«Θεωρώ πως η φορολογική μεταρρύθμιση που προτείνουμε, καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό το φορολογικό μας καθεστώς» είπε ο κ. Αναστασιάδης. Εξάλλου, ανέφερε πως δύο χρόνια μετά το μνημόνιο και το κούρεμα των καταθέσεων, χάρη στη συλλογική σκληρή δουλειά, την αποφασιστικότητα και τις θυσίες του λαού, η Κύπρος καταγράφει ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με σταθεροποίηση των ποσοστών της ανεργίας με τα πρώτα σημάδια πτωτικής τάσης.

Σημείωσε ακόμη ότι η αποκατάσταση της οικονομίας αντανακλάται και στον αριθμό και μέγεθος των ξένων επενδύσεων τους τελευταίους 12 μήνες, μεταξύ άλλων στους τομείς των τραπεζών, του τουρισμού, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

Κόσμος

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Έξι μήνες ακόμη η παρακολούθηση των πλατφορμών για παραπληροφόρηση

κομισιόν ΕΕ

Την παράταση του προγράμματος παρακολούθησης της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό για άλλους έξι μήνες έως τον Ιούνιο του 2022, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη, γι' αυτό θέλουμε οι πλατφόρμες να εντείνουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για την COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων και μάλιστα σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδια για τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν πρόσθεσε ότι οι σημερινοί και οι μελλοντικοί υπογράφοντες πρέπει να συνεργαστούν αποτελεσματικά και να παραδώσουν έναν ισχυρό Κώδικα, ο οποίος θα αλλάξει ξεκάθαρα το παιχνίδι για την προσαρμογή της ευθύνης των διαδικτυακών πλατφορμών διασφαλίζοντας έγκαιρα, επαρκή και αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στην ΕΕ. «Ο χώρος ενημέρωσης δεν πρέπει να είναι μια 'Αγρια Δύση που εκθέτει τον πολίτη σε αδάμαστη ροή παραπληροφόρησης», τόνισε.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι το YouTube επέκτεινε την πολιτική ιατρικής παραπληροφόρησης για να συμπεριλάβει ισχυρισμούς για εμβόλια που έρχονται σε αντίθεση με τη συναίνεση των τοπικών υγειονομικών αρχών ή του ΠΟΥ. Το TikTok αύξησε τον αριθμό των λέξεων-κλειδιών / hashtag που μπορούν να ενεργοποιήσουν ετικέτες και banner που σχετίζονται με την COVID-19 και τα εμβόλια. Το Twitter ενημέρωσε την πολιτική του σχετικά με τις παραπλανητικές πληροφορίες για τα εμβόλια. Το LinkedIn της Microsoft έχει διευρύνει τη συνεργασία με παράγοντες επιρροής στην Ευρώπη για τη διάδοση έγκυρων μηνυμάτων σχετικά με τον εμβολιασμό. Η Meta / Facebook έχει ενημερώσει τις πολιτικές της παγκοσμίως σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών κατά της COVID-19, για παράδειγμα ψευδές περιεχόμενο που υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν υπάρχουν για παιδιά ή ότι είναι μη ασφαλή και μη ελεγμένα.

Πρόσφατα, 26 νέοι υποψήφιοι υπογράφοντες εντάχθηκαν στη διαδικασία σύνταξης για την ενίσχυση του Κώδικα Πρακτικής για την Παραπληροφόρηση, η οποία αναμένεται πλέον έως τα τέλη Μαρτίου 2022. Το εκτεταμένο χρονοδιάγραμμα θα επιτρέψει στους υπογράφοντες να συντάξουν ένα ισχυρό μέσο με λεπτομερείς δεσμεύσεις. Η Επιτροπή προτρέπει τα υπογράφοντα μέρη να πραγματοποιήσουν την αναθεώρηση ταχέως, τηρώντας τις κατευθυντήριες γραμμές της, και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για το πρόγραμμα παρακολούθησης, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες συστάσεις της Ομάδας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστών Υπηρεσιών Οπτικοακουστικών Μέσων (ERGA).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Ποινική δίωξη στους «Ελληνες αυτόχθονες ιθαγενείς» για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Κορωνοϊός: Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι αρνητές και ...θεματοφύλακες του Συντάγματος

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Διατηρούνται ψηλά τα κρούσματα

ESPA BANNER