Κόσμος

Τσαντ: 26 νεκροί σε επιθέσεις που φέρεται να έγιναν από τη Μπόκο Χαράμ

boko3.jpeg

Φερόμενοι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 26 ανθρώπους σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δύο χωριά στη λίμνη Τσαντ μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με αξιωματούχους του Τσαντ.

Η Μπόκο Χαράμ έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη την περιοχή καθώς, κατά τα φαινόμενα, εξαπολύει ενέργειες αντιποίνων για τις επιχειρήσεις των στρατιωτών από την Νιγηρία και των γειτονικών χωρών Τσαντ, Καμερούν και Νίγηρα.

"Οι κάτοικοι των δύο χωριών αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ και 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κάθε επίθεση", δήλωσε αξιωματούχος του Τσαντ που αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Το χωριό Μερόμ δέχτηκε την επίθεση το Σάββατο από ένοπλους άνδρες που αποκεφάλισαν τα θύματα και έβαλαν φωτιά στα σπίτια φεύγοντας, ανέφερε η πηγή. Άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι έδωσαν παρόμοιους αριθμούς.

Οι μαχητές επίσης επιτέθηκαν στο χωριό Τίσκρα, αποκεφαλίζοντας 13 ανθρώπους πριν τραπούν σε φυγή, όταν αρχηγός των της φρουράς του χωριού άνοιξε πυρ εναντίον τους, ανέφερε η πηγή.

Την προηγούμενη εβδομάδα, περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σειρά επιθέσεων μέσα στην Νιγηρία, αυξάνοντας την πίεση στον νέο πρόεδρο Μουχαμαντού Μπουχάρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

ECDC: Πιθανόν να κυριαρχήσει η μετάλλαξη Omicron τους επόμενους μήνες

Μετάλλαξη Όμικρον

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν "σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα

Η παραλλαγή Ομικρον είναι πιθανόν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη «τους προσεχείς μήνες», προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Covid-19, αναφέρεται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Με βάση μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάσθηκε το ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ομικρον είναι πιθανόν να προκαλεί τους προσεχείς μήνες περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των μολύνσεων με τον SARS-CoV-2 στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο που περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι κυρίαρχη μέχρι στιγμής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ECDC.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν μειωμένο αριθμό οικίσκων

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER