Κόσμος

Το Πεκίνο διαψεύδει ότι στις φυλακές του βρίσκονται πολιτικοί κρατούμενοι

φυλακη

Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Κίνας διέψευσε σήμερα ότι η χώρα κρατά φυλακισμένους πολιτικούς κρατούμενους, ενώ υποστήριξε ότι το Πεκίνο έχει απαγορεύσει την χρήση βασανιστηρίων, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κατά των Βασανιστηρίων.

Στο κλείσιμο της συζήτησης για τις επιδόσεις της Κίνας στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διεξήχθη επί δύο ημέρες, οι Κινέζοι αξιωματούχοι απέφυγαν τις ερωτήσεις σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών ή των σωφρονιστικών υπαλλήλων που διώκονται για βασανισμούς ή τη σκληρή μεταχείριση κρατουμένων, πολλοί εκ των οποίων πέθαναν κατά τη διάρκεια της κράτησης τους.

«Η κινεζική κυβέρνηση απαγορεύει τα βασανιστήρια και διώκει οποιονδήποτε κρατικό λειτουργό που επιδίδεται σε βασανιστήρια», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος νομικών υποθέσεων στο υπουργείο δημόσιας ασφάλειας, Λι Γουενσένγκ, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής του ΟΗΕ Κατά των Βασανιστηρίων.

Κόσμος

Κύπρος: Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Δένδια και σειρά επαφών στη Ν. Υόρκη

δενδιας χριστοδουλιδης.jpg

Σειρά επαφών με ομολόγους του και με επικεφαλής διεθνών οργανισμών θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο περιθώριο των εργασιών της 76ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα παραστεί στη σημερινή τελετή απονομής τιμητικής διάκρισης στον CEO της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρρις, θα έχει νωρίτερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της ηγεσίας της Επιτροπής κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ θα ενημερώσει από πλευράς του και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κoς Χριστοδουλίδης θα παραστεί, επίσης, σε δείπνο που θα παραθέσει απόψε η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Αύριο, Δευτέρα (20/9), ο ΥΠΕΞ της Κύπρου θα έχει χωριστές διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελλάδας, της Αιγύπτου, του Κουβέιτ και της Κιργιζίας, και θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα παραστεί, επίσης, στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την αμερικανο-εβραϊκή οργάνωση AIPAC, καθώς και στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση για Τσίπρα στη ΔΕΘ: Θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης

ΔΕΘ - Συνέντευξη Τσίπρα: ΒΟΑΚ και Καστέλι να προχωρήσουν χωρίς επιβάρυνση για την Κρήτη

ESPA BANNER