Κόσμος

Τουρκία: Σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού θα επιδιώξει το AKP

par6329322.jpg

Το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού θα επιδιώξει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), μετά την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας στην τουρκική εθνοσυνέλευση στις χθεσινές εκλογές.

Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εάν υπάρξει αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός μας θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων», δήλωσε ο Κουρτουλμούς, σημειώνοντας ότι μία κυβέρνηση συνασπισμού χωρίς το κυβερνών κόμμα δεν είναι δυνατή.

Κόσμος

Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό Επίσκοπο πρώην Ερζεγοβίνης

Σκήνωμα επισκόπου Ερζεγοβίνης Αθανασίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων τελέστηκε το πρωί ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιου στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje.

Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο επιχώριος επίσκοπος Ερζεγοβίνης Δημήτριος καθώς και ο επίσκοπος Ντύσελντορφ Γρηγόριος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού κυρού Αθανασίου θα τελεσθεί αύριο στις 10 στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje ενώ θα ακολουθήσει πομπή μέχρι τη Μονή Tvrdoš, στο κοιμητήριο της οποίας πρόκειται να ταφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Κάιρο: Τρισάγιο στον Άγ. Γεώργιο από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Κύπρος: Τι απαντά ο καθηγητής Χρ. Οικονόμου στην κυβέρνηση για το τραγούδι της Eurovision