Κόσμος

Τενόρος τραγουδάει Σούμπερτ ενώ του κάνουν εγχείρηση εγκεφάλου! (βίντεο)

55cb6ea7c46188a76d8b4572.jpg

Ο Ambroz Bajec-Lapajne, ένας επαγγελματίας τενόρος της Όπερας, είχε διαγνωστεί το 2013 με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα, μία επιθετική μορφή κακοήθους καρκίνου και έτσι υποβλήθηκε το 2014 σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου που είχε εντοπιστεί στον εγκέφαλό του. 

Όπως συμβαίνει συχνά σε παρόμοιες επεμβάσεις, οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Ουτρέχτης ζήτησαν από τον Bajec-Lapajne να μιλάει καθ' όλη τη διάρκεια της επέμβασης, προκειμένου να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου του. Εκείνος ωστόσο επέλεξε να κάνει κάτι καλύτερο: ερμήνευσε το «Gute Nacht» του Σούμπερτ και στη συνέχεια πόσταρε το βίντεο της πρωτότυπης αυτής ερμηνείας στο ίντερνετ!

Εναν χρόνο μετά την επέμβασή του ο ταλαντούχος τραγουδιστής παραμένει αισιόδοξος, αφού όλα δείχνουν ότι έχει ξεπεράσει τον άμεσο κίνδυνο.

 

awake craniotomy with singing and talking, by chara

 

Κόσμος

Στην Τανζανία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρος

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος - Περιοδεία στην Τανζανία

 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ συνεχίζει την ποιμαντορική του περιοδεία στην Τανζανία, όπου τον υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας Αγαθόνικος, τα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου και ιερείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συνόδευσαν μέχρι τα σύνορα της Ουγκάντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Γκούλου Σίλβεστρος, κληρικοί, βουλευτές συνοδευόμενοι από συνοδεία ασφαλείας του κράτους και ο συνοδός του, Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος.

Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι πιστοί Χριστιανοί και ιδιαίτερα η νεολαία (με χορούς, τραγούδια και δώρα) στην Τανζανία προξένησε στον Μακαριώτατο μεγάλη χαρά.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα  είναι από τη γιορτή υποδοχής στην ενορία Αγίου Φανουρίου Μουτουκούλας.

ESPA BANNER