Κόσμος

Συνέδριο υψηλού επιπέδου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

77.jpg

Συνέδριο υψηλού επιπέδου αναφορικά με το φάσμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον αντίκτυπο τους διοργανώνουν από κοινού τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κύπρου και Ελλάδας, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και η Διπλωματική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το Συνέδριο που φέρει τον τίτλο ''Η Εξωτερική Πολιτική και η Ανθρωπιστική Βοήθεια της ΕΕ: Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή'' θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου 2015, 9:00 - 12.30, στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Βασικός ομιλητής στο Συνέδριο θα είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αντιμετώπισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος και θα επεξηγήσει τις διαστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ για την αντιμετώπιση της. Για τις δράσεις και αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ θα μιλήσουν επίσης οι Ευρωβουλευτές Τάκης Χατζηγεωργίου (GUE, Κύπρος) και Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη (ΕΛΚ, Ελλάδα) δίνοντας έμφαση κυρίως στις προσπάθειες και τις διεργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Συνέδριο θα ανοίξει ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης αναπτύσσοντας την πτυχή των προσπαθειών που αναλαμβάνει η Κύπρος και των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ως η πρώτη χώρα μέλος στα σύνορα με τη Μέση Ανατολή. Γενικότερα τώρα την πτυχή των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη πολιτική καθώς και τον αντίκτυπο τους στην Ευρώπη και όχι μόνο θα αναπτύξουν ο Πρόεδρος του Γεωστρατηγικού Συμβουλίου και Γενικός Συντονιστής του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet Μιχάλης Ατταλίδης και ο Πολιτικός Αναλυτής και Ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Ζήνωνας Τζιάρρας.

Στο Συνέδριο θα δώσουν το στίγμα τους με σύντομες παρεμβάσεις διαπιστευμένοι στην Κύπρο Πρέσβεις ενώ σε αυτό θα συμμετάσχουν δημοσιογράφοι από την Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου στην Κύπρο. Των ομιλιών και παρεμβάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Η είσοδος είναι ανοικτή για το κοινό ενώ θα υπάρχει διερμηνεία στην αγγλική και ελληνική γλώσσα.

Κόσμος

Γαλλία -κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Όμικρον πιθανόν να κυκλοφορεί ήδη στη χώρα

Γαλλία κορωνοϊος

Η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού πιθανόν να κυκλοφορεί ήδη στη Γαλλία, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Οιβιέ Βεράν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αυστηροποιεί τους περιορισμούς για να περιορίσει την εξάπλωσή του. «Δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, αλλά είναι ζήτημα ωρών», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Βεράν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Παρίσι.

Ήδη στις γύρω χώρες έχουν εντοπιστεί κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη, είτε έχουν εντοπιστεί «ύποπτες» περιπτώσεις. Γενικά, η ανησυχία στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο αυξάνεται, με πολλές κυβερνήσεις να λαμβάνουν και τα ανάλογα μέτρα αναχαίτισης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός - Παραλλαγή Όμικρον: 13 τα κρούσματα στην Ολλανδία από τις πτήσεις από Νότια Αφρική

Κύπρος: Παρουσιάζεται το βιβλίο - "Μακάριος - Δραματική πορεία"

Νέα Ζηλανδία: Bουλευτής των Πρασίνων πήγε με το ποδήλατο στο μαιευτήριο να γεννήσει (Φώτο)

ESPA BANNER