Κόσμος

Σαουδάραβας πρίγκιπας δίνει όλη την περιουσία του σε φιλανθρωπίες

Πριγκιπας

Ολόκληρη την προσωπική του περιουσία, η οποία ανέρχεται στα 29 δισ. ευρώ και χάρις στην οποία κατέχει την 34η θέση στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, δεσμεύτηκε να δωρίσει εντός των επόμενων ετών για φιλανθρωπικούς σκοπούς ο σαουδάραβας πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ. 

Πηγή έμπνευσης για τον 60χρονο Μπιν Ταλάλ, αυτοαποκαλούμενο επίσης και «Γουόρεν Μπάφετ της Αραβίας», υπήρξε το Ιδρυμα Γκέιτς, που ίδρυσαν το 1997 ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς και το οποίο δωρίζει κάθε χρόνο σχεδόν 4 δισ. δολάρια τον χρόνο. Το ζεύγος Γκέιτς χαιρέτισε την απόφαση του Μπιν Ταλάλ, κάνοντας λόγο για «πηγή έμπνευσης για όλους όσοι εργάζονται στη φιλανθρωπία σε όλο τον κόσμο». 

Τα χρήματα, κατά την επίσημη ανακοίνωση του σαουδάραβα πρίγκιπα και ανιψιού του βασιλιά Σαλμάν, θα διατεθούν, μεταξύ άλλων, για την «προώθηση της πολιτιστικής κατανόησης», τη «χειραφέτηση των γυναικών» και την «παροχή ανακούφισης σε σημαντικές καταστροφές». Οι δωρεές θα πραγματοποιούνται μέσω του ιδρύματος Alwaleed Philanthropies.

Κόσμος

Κορωνοϊός – Αφρικανική μετάλλαξη: Σε 100 μέρες νέο εμβόλιο αν χρειαστεί, λέει η Pfizer

pfizer εμβόλιο

Οι Pfizer/BioNTech μελετούν τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, την αφρικανική μετάλλαξη, όπως αποκαλείται και τα αποτελέσματα αναμένονται «το αργότερο σε δύο εβδομάδες».

Ειδικότερα, το γερμανικό φαρμακευτικό εργαστήριο BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, αναμένει «το αργότερο σε δύο εβδομάδες» τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

«Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529» που «διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα», χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2, εξήγησε η εκπρόσωπος στο AFP.

«Η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες», αν μια παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική.

ειδησεις σημερα

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Η Ε.Ε. σταματά τις αεροπορικές αφίξεις από τη νότια Αφρική

Ζωνιανά: Δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο χωριό

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών στις ΜΕΘ

ESPA BANNER