Κόσμος

Πρωτιά ανάπτυξης για Ρουμανία και Τσεχία

economic-growth.jpg

Η Ρουμανία και η Δημοκρατία της Τσεχίας έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά οικονομικής ανάπτυξης, εντός της ΕΕ, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ στις δύο χώρες, καταγράφεται στο 4,2%.

Το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ στις 28 χώρες μέλη της ΕΕ είναι κατά μέσο όρο στο 1,5%, το πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ για τις χώρες της ευρωζώνης, το μέσο ποσοστό ανάπτυξης μειώνεται στο 1%.

Το μειωμένο ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη, αποδίδεται στις συνέπειες από την έλλειψη οικονομικής ρευστότητας, αλλά και στην αρνητική πορεία μακροοικονομικών συντελεστών, όπως η αύξηση της ανεργίας, αλλά και η μείωση της αγοραστικής δύναμης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της Ρουμανίας της Δημοκρατίας της Τσεχίας, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι τομείς του εμπορίου χονδρικής, η βιομηχανία, αλλά και οι τηλεπικοινωνίες.

Κόσμος

Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό Επίσκοπο πρώην Ερζεγοβίνης

Σκήνωμα επισκόπου Ερζεγοβίνης Αθανασίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων τελέστηκε το πρωί ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιου στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje.

Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο επιχώριος επίσκοπος Ερζεγοβίνης Δημήτριος καθώς και ο επίσκοπος Ντύσελντορφ Γρηγόριος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού κυρού Αθανασίου θα τελεσθεί αύριο στις 10 στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje ενώ θα ακολουθήσει πομπή μέχρι τη Μονή Tvrdoš, στο κοιμητήριο της οποίας πρόκειται να ταφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Κάιρο: Τρισάγιο στον Άγ. Γεώργιο από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Κύπρος: Τι απαντά ο καθηγητής Χρ. Οικονόμου στην κυβέρνηση για το τραγούδι της Eurovision