Κόσμος

Πιο δημοφιλής από τη Μέρκελ ο Σόιμπλε

soimple3.jpg

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με έρευνα του ARD, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στη Γερμανία. Μάλιστα, δείχνει την πλάτη του και στην Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Οπως μεταδίδει το Reuters, στην έρευνα ο κ. Σόιμπλε συγκεντρώνει το 70%, ενώ η κ. Μέρκελ το 67%.

Την πρώτη θέση, ωστόσο, δεν την κατακτά κανείς από τους δύο με τον πιο δημοφιλή να είναι ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ με 73%.

Σύμφωνα με το ARD το ποσοστό του Σόιμπλε ήταν το υψηλότερο που έχει καταγράψει.

 

Κόσμος

Μέρκελ κατά της άρσης της πατέντας: Μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των δόσεων

μέρκελ

Αντίθετη με την αναστολή εφαρμογής των πατεντών προστασίας των εμβολίων δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς κάτι τέτοιο, όπως εξηγεί, θα μπορούσε να διαταράξει την ποιότητα των δόσεων κατά της ασθένειας.

«Το ξεκαθάρισα, ότι δεν πιστεύω ότι η παραχώρηση των πατεντών είναι η λύση, για τη διάθεση των εμβολίων σε περισσότερους ανθρώπους» απάντησε η Μέρκελ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την ετοιμότητα της ΕΕ να συζητήσει την αμερικανική πρόταση για την άρση της προστασίας των πατεντών.

«Αν παραχωρηθεί μία πατέντα και η ποιότητα δεν ελέγχεται, βλέπω μεγαλύτερο κίνδυνο από μια ευκαιρία» δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι βιομηχανικοί παρασκευαστές των εμβολίων, είναι οι πιο ικανοί για να τροποποιήσουν τα εμβόλια και να τα κάνουν πιο αποτελεσματικά κατά νέων παραλλάξεων του κορωνοϊού.

Το σχέδιο των ΗΠΑ θα δημιουργούσε «σοβαρές επιπλοκές» για την παραγωγή εμβολίων, δήλωσε την Πέμπτη μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης μέσω email.

Χωρίς το κίνητρο για κέρδη από δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, οι φαρμακευτικές εταιρείες ενδέχεται να μην κινούνται τόσο επιθετικά για να δημιουργήσουν εμβόλια στο μέλλον, υποστηρίζει το Βερολίνο. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Φον ντερ Λάιεν: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορούν να λειτουργήσουν από τον Ιούνιο

Ηράκλειο: Εργασίες ανάπλασης στο κέντρο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας