Κόσμος

Πάνω από 10 νεκροί σε νοσoκομείο της Συρίας μετά από πλήγμα Ρώσων

αερπορικες επιδρομες

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα νοσοκομείο εκστρατείας στη βορειοδυτική Συρία επλήγη την Τρίτη από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
"Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές την Τρίτη, που έπληξαν ένα νοσοκομείο εκστρατείας στην κοινότητα Σαρμίν", σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία μέσα από ένα δίκτυο ακτιβιστών, γιατρών και άλλων πηγών.
Μεταξύ των θυμάτων ήταν ένας φυσιοθεραπευτής, ένας φύλακας και ένα μέλος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κόσμος

Δημόκριτος Ζερβάκης: Με γυναίκες και άνδρες των τεθωρακισμένων Λευκωσίας στα πολυβόλα

Ο Α/ΓΕΕΦ συνομίλησε με τα πληρώματα των τεθωρακισμένων.

Σε μία από τις μονάδες τεθωρακισμένων, των ένοπλων υπερασπιστών της Λευκωσίας, στο πεδίο βολής των πολυβόλων τους, ήταν σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 ο κρητικός Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Μαζί με τον Διοικητή της 4ης Ταξιαρχίας της Λευκωσίας ταξίαρχο Ανδρέα Σεργίδη, παρακολούθησε την εκπαίδευση και τις βολές των μαυροσκούφηδων, γυναικών και ανδρών, συμβασιούχων οπλιτών και κληρωτών, πληρωμάτων των τεθωρακισμένων Κάσκαβελ και Βαπ με τα πολυβόλα 20χλστ, 12,7χλστ. και 7,62χλστ. των αρμάτων τους.

Τηρώντας με σχολαστική πειθαρχία τα υγειονομικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία του Κορωνοϊού (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά), επιπρόσθετα των αυστηρών ανέκαθεν μέτρων ασφαλείας των πεδίων βολής, με ευσυνείδητη προθυμία και ακμαίο φρόνημα, εκτέλεσαν με άψογο επαγγελματισμό την αποστολή τους.

Αξιοποιώντας στο έπακρο τα συντηρούμενα ακόμη σε χρήση και ετοιμότητα, ήδη πεπαλαιωμένα Κάσκαβελ και Βαπ που η Ε.Φ. τα είχε αποκτήσει δεκαετίες προτού τα σημερινά τους πληρώματα... γεννηθούν.

Τιμητικό αναμνηστικό του Αρχηγού ΓΕΕΦ απέσπασε, διακριθείσα στις βολές, η αρχηγός πληρώματος δεκανέας ΣΥΟΠ Ελένη Χαραλάμπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα ισχύος και αποτροπής από την Εθνική Φρουρά της Κύπρου (Φωτογραφίες)

Εθνική Φρουρά: Επιχειρησιακή εκπαίδευση της Διοίκησης Καταδρομών παρουσία Ζερβάκη