Κόσμος

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ βάζουν νάρκες στην Αρχαία Παλμύρα

Αρχαια Παλμυρα

Νάρκες και βόμβες έχουν τοποθετήσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, στην Κεντρική Συρία, υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Σύμφωνα με τα μέλη της οργάνωσης, δεν είναι ακόμη σαφές εάν το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να καταστρέψει τα μνημεία της Παλμύρας ή εάν οι νάρκες έχουν στόχο να αποθαρρύνουν την προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων. 

Την σύγχρονη και την αρχαία πόλη της Παλμύρας ελέγχουν οι τζιχαντιστές από τον Μάιο και έχουν μπει, σύμφωνα με τις αναφορές από το σημείο, στους χώρους με τα κεντρικά μνημεία της πόλης. Παράλληλα, οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει την αεροπορική βάση, την έδρα των υπηρεσιών πληροφοριών και τη φυλακή της πόλης.

Αγάλματα είχαν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία, καθώς υπήρχαν φόβοι πως μπορεί να ακολουθούσαν καταστροφές όπως εκείνες στη Νιμρούντ, στη Χάτρα και στο μουσείο της Μοσούλης.
Πηγή: ΑΠΕ

Κόσμος

ECDC: Πιθανόν να κυριαρχήσει η μετάλλαξη Omicron τους επόμενους μήνες

Μετάλλαξη Όμικρον

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν "σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα

Η παραλλαγή Ομικρον είναι πιθανόν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη «τους προσεχείς μήνες», προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Covid-19, αναφέρεται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Με βάση μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάσθηκε το ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ομικρον είναι πιθανόν να προκαλεί τους προσεχείς μήνες περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των μολύνσεων με τον SARS-CoV-2 στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο που περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι κυρίαρχη μέχρι στιγμής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ECDC.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν μειωμένο αριθμό οικίσκων

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER