Κόσμος

Νέες αστυνομικές επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες

αντιτρομοκρατικη,βελγιο

Σε εξέλιξη είναι έξι έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή των Βρυξελλών στο "άμεσο περιβάλλον" του Μπιλάλ Χαντφί, ενός από τους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Παρισιού, έγινε γνωστό από την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Οι αστυνομικές έφοδοι πραγματοποιήθηκαν σε συνοικίες της περιφέρειας των Βρυξελλών, ανάμεσά τους στο Μόλενμπεκ, "στο άμεσο περιβάλλον του Χαντφί, της οικογένειάς του, φίλων του", δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας. "Είναι ένας φάκελος που ήδη υπήρχε, μετά την αναχώρηση του Χαντφί για τη Συρία".

Ο Μπιλάλ Χαντφί, 20 ετών, γαλλικής εθνικότητας αλλά κάτοικος Βελγίου, είναι ένας από τους καμικάζι που έχασε τη ζωή του όταν πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά με το οποίο ήταν ζωσμένος στην πλατεία του Σταδίου της Γαλλίας, κοντά στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι έρευνες διεξήχθησαν σε διάφορες συνοικίες της περιοχής των Βρυξελλών, μεταξύ τους οι Μόλενμπεκ-Σεν-Ζαν, Ζετ, Ικλ, διευκρινίζει η εισαγγελία.

Εξάλλου άλλη έφοδος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στη συνοικία Λάκεν των Βρυξελλών, "στο πλαίσιο των ερευνών για τον φάκελο του Παρισιού", κατά τη διάρκεια της οποίας ένα άτομο συνελήφθη. Ο βαθμός της εμπλοκής του "μένει να εξεταστεί", σύμφωνα με την εισαγγελία.

Κόσμος

Τουρκία: Πάνω από 65% των πολιτών λένε ότι η χώρα έχει πάρει λάθος δρόμο

τουρκια

Πάνω από το 65% των Τούρκων πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με μια νέα έρευνα σχετικά με τις παγκόσμιες ανησυχίες των πολιτών ανά χώρα της εταιρείας Ipsos.

Οι Τούρκοι πολίτες βλέπουν την ανεργία και τη φτώχεια ως τις μεγαλύτερες πηγές ανησυχίας (36%) συγκριτικά με τον κορωνοϊό (33%), διαπίστωσε η έρευνα του «Ipsos the World» τον Φεβρουάριο, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο όπου ο κορoνοϊός παραμένει ο νούμερο ένα προβληματισμός.

Πάντως, η τουρκική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για ένα πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της λίρας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα 

Βρετανία: Εντυπωσιακή ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)

Ινδία: Φύλακας ζωολογικού κήπου χαστουκίζει ανήλικο (Βίντεο)

Κορωνοϊός - Γαλλία: Αντιδρά στους διασυνοριακούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς της Γερμανίας