Κόσμος

"Μη ικανό να πετάξει" είχαν κρίνει οι ψυχίατροι τον νεαρό πιλότο

andreas.jpg

Επί ενάμιση χρόνο υποβλήθηκε σε ψυχιατρική αγωγή ο Andreas Lubitz γράφει σήμερα η Bild, ενώ η Μαρία Δεναξά μεταδίδει από το Παρίσι ότι είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο.

Αν και η Lufthansa επισήμως αρνήθηκε να αναφερθεί σε πιθανά ψυχολογικά προβλήματα του συγκυβερνήτη επικαλούμενη το ιατρικό απόρρητο, η Bild σήμερα αποκαλύπτει πως ο νεαρός είχε υποβληθεί σε ψυχιατριατρική θεραπεία επί ενάμιση χρόνο. «Μη ικανό για πτήση» είχαν κρίνει οι ειδικοί ψυχολόγοι τον 28χρονο συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, Αντρέα Λούμπιτς

Η σχολή στο Φοίνιξ όπου εκπαιδευόταν εκείνη την εποχή τον χαρακτήριζε ακατάλληλο για να πετάξει. Σε αυτό τον ενάμιση χρόνο που δεχόταν ψυχιατρική αγωγή είχε αναγκαστεί να επαναλάβει πολλές φορές τα μαθήματα πτήσεων εξαιτίας της κατάθλιψης. Το 2009 είχε διαγνωστεί με ένα σοβαρό επεισόδιο κατάθλιψης, γράφει η Bild. Ενας γιατρός τον παρακολουθούσε τακτικά και ο φάκελός του, αλλά και η άδεια πιλότου του έφερε τον κωδικό SIC.

Eντωμεταξύ, η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά γράφει στο twitter σήμερα, πως ο Andreas είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική με επεισόδια φοβίας και κρίσεις πανικού, καθώς και ότι ο φάκελός του γράφει πως πρέπει να παρακολουθείται τακτικά.
Την ίδια ώρα αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως υπέφερε από μια «προσωπική κρίση» ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως είχε βιώσει πρόσφατα ερωτική απογοήτευση.

 

Κόσμος

Βρετανία: 65χρονος πέθανε ενώ περίμενε 40 ώρες το ασθενοφόρο

Ασθενοφόρο στην Βρετανία

Ενας 65χρονος άνδρας περίμενε 40 ώρες για ένα ασθενοφόρο και τελικά πέθανε. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αναστασία Καντζάβελου, το τραγικό αυτό συμβάν έλαβε χώρα στη Γλασκώβη και αντικατοπτρίζει την δραματική κατάσταση των ασθενών στη Σκωτία. Η πίεση που αντιμετωπίζει η υπηρεσία ασθενοφόρων είναι τέτοια που αναμένεται να κληθεί ο στρατός για να βοηθήσει.

Η υπουργός της Σκωτίας ζήτησε συγγνώμη για τις μεγάλες περιόδους αναμονής των ασθενών και επιβεβαίωσε ότι η στοχευμένη στρατιωτική βοήθεια εξετάζεται, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου άνδρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαμία: Ηλικιωμένος πυροβολούσε τον... Θεό επειδή κόλλησε κορονοϊό

Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν - Ποιες δραστηριότητες απαγορεύονται

ESPA BANNER