Κόσμος

Κατασχέθηκαν 700 κιλά κεράτων ρινόκερου και ελεφαντόδοντου στο Βιετνάμ

kerata.jpg

Η αστυνομία κατάσχεσε περισσότερα από 700 κιλά κεράτων ρινόκερου και ελεφαντόδοντου που προέρχονταν από την Μοζαμβίκη και μεταφέρθηκαν με πλοίο στο Βιετνάμ, γράφει σήμερα ο επίσημος Τύπος της χώρας.

Το φορτίο αυτό βρέθηκε σε δύο εμπορευματοκιβώτια σε ένα πλοίο που μετέφερε πέτρες και έφτασε την Πέμπτη στο λιμάνι της πόλης Ντανάνγκ, στο κεντρικό τμήμα του Βιετνάμ, σημειώνει η εφημερίδα Tuoi Tre.

"Κατασχέθηκαν 593 κιλά ελεφαντόδοντου και 142 κιλά κεράτων ρινόκερου", διευκρινίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το πλοίο έφτασε στην χώρα με ενδιάμεσο σταθμό στην Μαλαισία και ότι ο τελικός προορισμός του ήταν το λιμάνι Χάι Φονγκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Το Βιετνάμ κατηγορείται συχνά ως μια από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο όσον αφορά το εμπόριο ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Η ζήτηση κεράτων ρινόκερου είναι μεγάλη στο Βιετνάμ, όπου οι άνθρωποι πιστεύουν ακόμη εσφαλμένα ότι μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

 

Κόσμος

Ερντογάν: Ανεπιθύμητοι θα κηρυχθούν οι πρεσβευτές 10 δυτικών χωρών που κινητοποιήθηκαν υπέρ του Οσμάν Καβαλά

ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως έδωσε εντολή στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να κηρύξει 10 πρεσβευτές δυτικών χωρών, μεταξύ αυτών της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, 'persona non grata', επειδή απηύθυναν έκκληση για την αποφυλάκιση του αντιπολιτευόμενου Οσμάν Καβαλά.

Ο Καβαλά βρίσκεται στη φυλακή από τα τέλη του 2017, κατηγορούμενος ότι χρηματοδότησε τις διαδηλώσεις στην Τουρκία το 2013 και ότι ενεπλάκη στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Σε μια κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσαν στις 18 Οκτωβρίου, οι πρεσβευτές του Καναδά, της Δανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ απηύθυναν έκκληση για μια δίκαιη και ταχεία επίλυση της υπόθεσης του Καβαλά, Τούρκου εκδότη και μαικήνα. Κλήθηκαν για εξηγήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αποκάλεσε τη δήλωση αυτή ανεύθυνη.

«Έδωσα την απαραίτητη εντολή στον υπουργό Εξωτερικών μας και είπα τι πρέπει να γίνει: αυτοί οι 10 πρεσβευτές πρέπει να κηρυχθούν persona non grata αμέσως. Θα το διευθετήσετε αμέσως», είπε ο Ερντογάν σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Εσκισεχίρ στη βορειοδυτική Τουρκία. Αυτοί οι πρεσβευτές «πρέπει να γνωρίζουν και να κατανοούν την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν κατηγορώντας τους για «απρέπεια». «Θα πρέπει να φύγουν» από τη χώρα, «εάν δεν τη γνωρίζουν πλέον», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία γνωρίζει τις συνέπειες εάν επιλέξει τον δρόμο της πρόκλησης

Ερντογάν για ΗΠΑ: Θα πάρουμε πίσω τα λεφτά που δώσαμε για τα F-35

Τουρκία: Κυκλοφόρησε νέο ροζ βίντεο με φερόμενο ως πρωταγωνιστή Τουρκοκύπριο πολιτικό του ψευδοκράτους

ESPA BANNER