Κόσμος

Κακοκαιρία πλήττει την Ιταλία - Δύο νεκροί

italia.jpg

Δυο άτομα έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Ένας άνδρας σαράντα ετών, πέθανε κοντά στην πόλη Φροζινόνε, στην περιφέρεια του Λατίου με πρωτεύουσα την Ρώμη. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε μεγάλη οπή, η οποία δημιουργήθηκε στο οδόστρωμα εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης. Στην πόλη Λ' Άκουϊλα στο χωριό Τσιβιτέλλα Ροβέτο, μία γυναίκα πενήντα ενός ετών, καταπλακώθηκε από αποκόλληση χώματος και πετρωμάτων, κοντά στην κατοικία της.

Στην πόλη Τίβολι, πενήντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, ο ποταμός Ανιένε υπερχείλισε και τέσσερα άτομα έχουν απομονωθεί μέσα σε μία βιοτεχνία, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων.

Στην κεντρική περιφέρεια Μολίζε, ένα σχολικό λεωφορείο με επτά μαθητές εγκλωβίσθηκε σε ανισόπεδη διάβαση η οποία πλημμύρισε. Οι μαθητές μπόρεσαν να σωθούν χάρη στην άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών.

Στη Βενετία, τέλος, σημειώθηκε για πρώτη φορά φέτος το φθινόπωρο το φαινόμενο της παλίρροιας, με την στάθμη του νερού να αγγίζει τα 105 εκατοστά.

Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία Νοεμβρίου: Στα 21 εκατομμύρια οι ζημιές

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε ο Καρτερός

Κοντά στα 21 εκατ. ευρώ φθάνει το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις - πλημμύρες) που προκάλεσαν ζημιές στην Κρήτη στις 10 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μεταξύ των Εταιριών - μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Σύμφωνα με την έρευνα δηλώθηκαν 293 ζημιές το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 20,8 εκατ. Από αυτές, 260 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 20,75 εκατ.) και 33 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε : «Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη το Νοέμβριο του 2020 ήταν το τρίτο γεγονός με ζημιές από πλημμύρες που καταγράψαμε εντός του έτους και το οποίο προκάλεσε καταστροφές σε περιουσίες και οχήματα. Υπενθυμίζω ότι μέσα στο έτος είχαμε καταγράψει αντίστοιχα τις ζημιές από τις κακοκαιρίες «Ιανό» τον Σεπτέμβριο και «Θάλεια» τον Αύγουστο, με την συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων και από τα 3 συμβάντα να ανέρχεται σε Euro57,1 εκατ.

Για ακόμη μία φορά γίνεται σαφές πως οι φυσικές καταστροφές είναι πλέον μέσα στη ζωή μας με συνεχώς μεγαλύτερη συχνότητα και σφοδρότητα. Παρόλα αυτά το ασφαλιστικό κενό σε ό,τι αφορά την κάλυψη της περιουσίας των πολιτών παραμένει μεγάλο και αυτό είναι κάτι που οφείλει να απασχολήσει έντονα τη νέα χρονιά τους πολίτες και την Πολιτεία.».

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βρέθηκε η 17χρονη Μάγια!

Εκτός λειτουργίας η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου! - Τι απαντά η Μπορμπουδάκη

Ηράκλειο: Κίνδυνος ανεργίας για 5.000 εργαζόμενους στην εστίαση