Κόσμος

Κίνα: 'Επαθε αμόκ και σκόρπισε το θάνατο

μαχαιρι

Μία νεκρή γυναίκα και 12 τραυματίες είχε αποτέλεσμα η επίθεση ενός 32χρονου άνδρα στην πόλη της Νότιας Κίνας Shenzhen όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, οι τραυματίες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Όπως διαπιστώθηκε από τις ανακρίσεις, η επίθεση του 32χρονου άνδρα ήταν προϊόν οικογενειακής διαμάχης.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το επίπεδο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στην Κίνα, καθώς έχει καταγραφεί μία ασυνήθιστη «έκρηξη» των επιθέσεων με μαχαίρι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το περιστατικό που καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2014, όταν σκοτώθηκαν 31 άτομα σε σιδηροδρομικό σταθμό.

 

Κόσμος

ECDC: Πιθανόν να κυριαρχήσει η μετάλλαξη Omicron τους επόμενους μήνες

Μετάλλαξη Όμικρον

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν "σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα

Η παραλλαγή Ομικρον είναι πιθανόν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη «τους προσεχείς μήνες», προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Covid-19, αναφέρεται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Με βάση μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάσθηκε το ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ομικρον είναι πιθανόν να προκαλεί τους προσεχείς μήνες περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των μολύνσεων με τον SARS-CoV-2 στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο που περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι κυρίαρχη μέχρι στιγμής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ECDC.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν μειωμένο αριθμό οικίσκων

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER