Κόσμος

Ιταλίδα αστροναύτης έσπασε ρεκόρ παραμονής στο διάστημα

cristoforetti.jpg

Η 38χρονη Ιταλίδα αστροναύτης Σαμάνθα Κριστοφορέτι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) έγινε πλέον η γυναίκα που έχει παραμείνει συνεχόμενα στο διάστημα περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της αστροναύτη της NASA Σουνίτα Γουίλιαμς.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, η Κριστοφορέτι δημιούργησε το νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 194 μέρες, 18 ώρες και δύο λεπτά της Γουίλιαμς από τον Ιούνιο του 2007. Η ιταλίδα έχει ακόμη λίγες μέρες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έως την Πέμπτη, συνεπώς αναμένεται να αγγίξει τις 200 μέρες στο διάστημα (ανάλογα με το πότε ακριβώς το ρωσικό σκάφος «Σογιούζ» που θα την φέρει πίσω, προσγειωθεί στη στέπα του Καζακστάν).

Κόσμος

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς της Σερβικής Εκκλησίας

Μακαριστός Αθανάσιος Γιέφτιτς - επίσκοπος Σερβικής Εκκλησίας

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο μακαριστός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της πόλης Τρέμπινε στην Ερζεγοβίνη εισήχθη το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου, καθώς τον τελευταίο καιρό είχε παρουσιάσει σημάδια υπερβολικής κόπωσης, ενώ ασχολούνταν με εκδόσεις για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς και συγκεκριμένα με επιστολές του Αγίου οι οποίες θα δημοσιευθούν σύντομα.

Ο Αθανάσιος Γέφτιτς ήταν μεγάλη προσωπικότητα της Ορθοδοξίας με κύρος στον ορθόδοξο κόσμο, ιδιαιτέρως αγαπητός και σεβαστός όχι μόνο στην Σερβία αλλά σε όλες τις ορθόδοξες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Άγιο Δισκοπότηρο που κοινώνησε ο Κολοκοτρώνης πριν την άλωση της Τριπολιτσάς

Πάιατ για διερευνητικές επαφές: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Άγκυρας

Κορωνοϊός - Novartis: Υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου της CureVac