Κόσμος

Η Βουλγαρία ετοιμάζεται για ένταξη στη ζώνη του ευρώ

βουλγαρία

Συμβούλιο Συντονισμού με αποστολή την προετοιμασία της Βουλγαρίας για την ένταξη στην ευρωζώνη συγκροτεί η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Στο Συμβούλιο Συντονισμού, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Τετάρτη, στη Σόφια θα προεδρεύει ο υπουργός Οικονομικών ως εθνικός συντονιστής της προετοιμασίας για την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος της ΕΕ στη χώρα και θα συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας, μέλος της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας, Εξωτερικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δικαιοσύνης και άλλοι.

Το Συντονιστικό Συμβούλιο θα υποστηρίζεται από εμπειρογνώμονες και ομάδες εργασίας, οι οποίες θα αναλάβουν την προετοιμασία για την ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ.

Τα βασικά καθήκοντα του Συμβουλίου Συντονισμού είναι η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου προγράμματος για την εισαγωγή του ευρώ στη Βουλγαρία, η εκπόνηση της πρότασης προς το Συμβούλιο Υπουργών για τον καθορισμό της ημερομηνίας-στόχου για την υιοθέτηση του ευρώ, η οργάνωση και ο συντονισμός της Βουλγαρίας για την πρακτική προετοιμασία για την ένταξη στην ευρωζώνη και η καθοδήγηση και ο συντονισμός των ομάδων εργασιών και των εμπειρογνωμόνων.

πηγή: ΑΜΠΕ

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ινδονησία: Ξέπλεναν και πουλούσαν ξανά χρησιμοποιημένα rapid test

rapid test

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ινδονησία μετά την είδηση ότι άτομα που δούλευαν σε φαρμακευτική εταιρεία ξέπλεναν, επανασυσκεύαζαν και στη συνέχεια πουλούσαν σε χιλιάδες ανυποψίαστους τουρίστες χρησιμοποιημένα ρινικά επιχρίσματα για Covid.

Πέντε υπάλληλοι από την κρατική Kimia Farma συνελήφθησαν, ενώ η εταιρεία ενδέχεται και αυτή να αντιμετωπίσει σοβαρές κυρώσεις και πρόστιμα.

Οι Αρχές της χώρας εκτιμούν ότι έως και 9.000 άνθρωποι που επρόκειτο να ταξιδέψουν, μπορεί να έχουν αγοράσει τα χρησιμοποιημένα self tests.

Η αστυνομία ανέφερε πως θεωρεί ότι η απάτη ήταν σε εξέλιξη από τον Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο Κουαλαναμού στο Μεντάν, στη Βόρεια Σουμάτρα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα πώς ακριβώς αποκαλύφθηκε.

Όποιος πραγματοποιεί πτήση εσωτερικού στην Ινδονησία πρέπει να προσκομίσει αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test, το οποίο συνήθως διεξάγεται επί τόπου στο αεροδρόμιο.

Η αστυνομία διερευνά επίσης εάν τα κέρδη από την απάτη αυτή, που εκτιμάται να «αγγίζουν» τις  1,8 δις ρουπίες (77.337 ευρώ), χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά νέου σπιτιού ενός εκ των .συλληφθέντων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

ειδησεις σημερα 

Οι Ταλιμπάν εντείνουν τις επιθέσεις τους - Κατέλαβαν περιοχή στο βόρειο Αφγανιστάν

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)

Γερμανία - Γαλλία - Ισπανία: Συμφωνία για μαχητικό αεριωθούμενο