Κόσμος

Ηγέτη για να λυθεί το Κυπριακό, ζητά ο Έρογλου

eroglou.jpg

Το νέο ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας καλούνται να επιλέξουν σήμερα Τουρκοκύπριοι και έποικοι που απέκτησαν την λεγόμενη «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους.

Οι υποψήφιοι είναι επτά, ενώ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι 176.916.

Oι επτά υποψήφιοι είναι  οι: Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος), Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος), Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος), Μουσταφά Ονουρέρ (Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου), Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος), Σιμπέλ Σιμπέρ (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα) και Ντερβίς Έρογλου (ανεξάρτητος).

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων απαγορεύεται πριν από τις 7μμ. Από τις 7 μέχρι τις 9μμ αποτελέσματα μπορεί να ανακοινώνει μόνο το “ανώτατο εκλογικό συμβούλιο”. Η προεκλογική εκστρατεία που άρχισε στις 24 Μαρτίου έληξε χθες.

Ο δεύτερος γύρος, αν πραγματοποιηθεί, θα είναι στις 26 Απριλίου.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 4 Απριλίου στην Κίπρις ποστασί από την εταιρεία Metropoll, ο Ντερβίς Έρογλου είχε ποσοστό 39,2%, η Σιμπέλ Σιμπέρ 27,6%, ο Μουσταφά Ακιντζί 22,6% και ο Κουντρέτ Οζερσάι 9%.

Έρογλου: Να υπάρξει ηγέτης για λύση του Κυπριακού

Το σημαντικό είναι να βγει από την κάλπη ένας υποψήφιος που θα βρει μια λύση του Κυπριακού, σύμφωνη με τις επιθυμίες και τις σκέψεις του "τουρκοκυπριακού λαού”, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου μετά την ψηφοφορία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Ο κ. Έρογλου ψήφισε σήμερα το πρωί και αμέσως μετά στις δηλώσεις του ανέφερε ότι έγινε μια καθαρή προεκλογική εκστρατεία, πράγμα πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία.
Ευχήθηκε τέλος να αντικατοπτριστεί με τον πιο κατάλληλο τρόπο στο αποτέλεσμα των “εκλογών” η βούληση των Τουρκοκυπρίων, αναφέρει το Πρώτο Θέμα. 

 
Ακιντζί: Μέρα απόφασης

Οι "εκλογές" είναι μια μέρα απόφασης για πώς θέλουν το μέλλον τους και οι πολιτικοί και ο “λαός”, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ακιντζί είπε ότι κάθε ψηφοφορία είναι εξετάσεις και το πώς βλέπουν το μέλλον πολιτικοί και πολίτες θα φανεί απόψε. Πρόσθεσε ότι κάποια πράγματα που έγιναν στην προεκλογική περίοδο ήταν κάτω του επιπέδου και αυτό τον λύπησε, ευχόμενος να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά, τα οποία δεν κατονόμασε.

Ευχήθηκε τέλος “καλά αποτελέσματα, στο λαό μας, στο νησί μας και στην περιοχή μας”.

Κόσμος

Η Ουγγαρία ψήφισε νόμο που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους

hungary_123.jpg

Ως κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης της Ουγγαρίας κατά του Βίκτορ Ορμπάν ερμηνεύεται η υιοθέτηση νόμου που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους, προκαλώντας την ανησυχία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τροπολογία εγκρίθηκε από 157 βουλευτές, ενώ η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Η αντιπολίτευση προχώρησε σε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας, πλην της ακροδεξιάς παράταξης Jobbik, που ψήφισε θετικά.

«Η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει την σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και τη ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών», αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας που έχει ως στόχο «την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

Στην πράξη, τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή οι καταχωρήσεις των μεγάλων εταιρειών που αναφέρονται σε ομάδες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, όπως για παράδειγμα η διαφήμιση της Coca-Cola που περιλάμβανε ένα ζευγάρι ανδρών και είχε προκαλέσει εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στην Ουγγαρίατο 2019, δεν θα επιτρέπονται πλέον.

Το ίδιο θα ισχύει για βιβλία, όπως ήταν η συλλογή μύθων και θρύλων που αποδραματοποιούσαν την ομοφυλοφιλία που προκάλεσε την οργή του ουγγρικού καθεστώτος το 2020. Σειρές όπως «Friends» ή ταινίες όπως «Bridget Jones», «Harry Potter» ή «Billy Eliot», που αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία, είναι επίσης πιθανόν να απαγορευθούν για τους κάτω των 18 ετών, προειδοποιούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν χθες το βράδυ στους δρόμους της Βουδαπέστης για να καταγγείλουν την συνεχή προπαγάνδα της κυβέρνησης κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Σύνοδος Κορυφής: Πολωνία και Ουγγαρία αντιτάχθηκαν στη χρήση του όρου «ισότητα των φύλων»

Όρμπαν προς ομοφυλόφιλους: Αφήστε ήσυχα τα παιδιά μας