Κόσμος

Ελβετία: Προβάδισμα στην παράταξη της λαϊκιστικής δεξιάς

scet_election_05_86424_445.jpg

Η δεξιά παράταξη της Ελβετίας (UDC) βγαίνει ενισχυμένη από τις σημερινές βουλευτικές εκλογές, καταλαμβάνοντας το ένα τρίτο των εδρών του Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με πρόβλεψη του πρακτορείου ats.

Η Δημοκρατική Ένωση του Κέντρου ενισχύεται κατά 11 έδρες, εξασφαλίζοντας συνολικά 64 αντιπροσώπους στην 200μελή κάτω βουλή και καταρρίπτοντας το ρεκόρ της καλύτερης εκλογικής επίδοσής της του 2007, οπότε είχε καταλάβει 62 έδρες.

Η πρόβλεψη λαμβάνει υπ΄όψιν τα τελικά αποτελέσματα σε 13 καντόνια και τα στοιχεία των προβλέψεων για 11 ακόμη. Υπάρχουν συνολικά 26 καντόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κόσμος

Μπάιντεν: Επιβάλλει εκ νέου ταξιδιωτικές απαγορεύσεις

Τζο Μπάιντεν

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επιβάλει εκ νέου από σήμερα Δευτέρα απαγόρευση εισόδου στους περισσότερους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Ιρλανδία και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, δήλωσε αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν θα επεκτείνει μάλιστα την απαγόρευση στους ταξιδιώτες που βρίσκονταν πρόσφατα στη Νότια Αφρική, εξαιτίας των πληροφοριών ότι παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, που κατά τα φαινόμενα είναι ακόμη πιο μεταδοτικά, διαγνώστηκαν στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η απόφαση αυτή του Αμερικανού νέου προέδρου εντάσσεται στο σχέδιό του για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, εν μέσω της έξαρσής της στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από αυτή στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, τόσο ως προς τα κρούσματα του SARS-CoV-2 (25,1 εκατ.), όσο και ως προς τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 (πάνω από 419.000).

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό του γνωστού Ποινικολόγου

Ηράκλειο: Του έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα... κι ακόμη το μετανιώνει

Ηράκλειο: Τράκαρε, έφυγε και άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου