Κόσμος

Διεξαγωγή και τρίτης έρευνας σε βάρος του πρώην Προέδρου του Παναμά

rica_martinelli.jpg

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Παναμά ενέκρινε την έναρξη μιας ακόμη έρευνας, της τρίτης κατά σειρά, σε βάρος του πρώην Προέδρου Ρικάρντο Μαρτινέλι, αυτή τη φορά διότι υπάρχουν υποψίες ότι έδινε παράνομα χάρη σε συμμάχους του ενόσω βρισκόταν στην εξουσία (2009-2014).

Ο Μαρτινέλι, ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη δύο έρευνες, για μια υπόθεση διαφθοράς και για τηλεφωνικές υποκλοπές, φέρεται ότι απένειμε παράνομα χάρη σε περίπου 350 πρόσωπα προς το τέλος της θητείας του στην προεδρία, σύμφωνα με την εισαγγελία του Παναμά.

Ο πολυεκατομμυριούχος των σούπερ μάρκετ, ο οποίος βρίσκεται εκτός της κεντροαμερικανικής χώρας από τα τέλη του Ιανουαρίου, αρνείται πως έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο. Κατηγορεί τον διάδοχο και πολιτικό του αντίπαλο, τον πρόεδρο Χουάν Κάρλος Βαρέλα, ότι βρίσκεται πίσω από τις έρευνες, στις οποίες βλέπει πολιτικά κίνητρα.

Κόσμος

Ινδία -κορωνοϊός: Σχεδόν 1.000 γιατροί και νοσηλευτές στη χώρα έχουν πεθάνει από τη νόσο

Ινδία - κορωνοϊός

Σχεδόν χίλιοι γιατροί και νοσηλευτές στην Ινδία έχουν χάσει τη ζωή τους από COVID-19 στη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μετέδωσαν σήμερα τα εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, το οποίο επικαλείται τον Εθνικό Ιατρικό Σύλλογο της Ινδίας, 736 γιατροί και νοσηλευτές πέθαναν στη διάρκεια του πρώτου κύματος και 244 άλλοι στο δεύτερο, το οποίο ξεκίνησε την άνοιξη. Από αυτούς οι 50 θάνατοι καταγράφηκαν μόνο την Κυριακή.

Σύμφωνα μάλιστα, με το τηλεοπτικό δίκτυο, μόνο το 3% των γιατρών που πέθαναν ήταν πλήρως εμβολιασμένο. «Είναι θλιβερό που χάσαμε 50 γιατρούς την Κυριακή σε όλη την Ινδία και 244 στο δεύτερο κύμα από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου», δήλωσε στο δίκτυο ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Τζαγές Λέλε.

«Τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα, οι γιατροί εργάζονται υπερβολικά»

«Επίσης, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και οι γιατροί εργάζονταιυπερβολικά πολλές ώρες. Κάποιες φορές εργάζονται επί 48 ώρες χωρίς διάλειμμα. Αυτό προστίθεται στο ιικό φορτίο και τελικά πεθαίνουν από την μόλυνση. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό του τομέα υγείας», προσέθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών γιατρών πιθανόν να είναι μεγαλύτερος, σύμφωνα με το δίκτυο, καθώς ο Σύλλογος κρατάει αρχεία για τα σχεδόν 350.000 μέλη του, ενώ η Ινδία έχει περισσότερους από 1,2 εκατομμύριο γιατρούς.

Η Ινδία αντιμετωπίζει αύξηση του ημερήσιου ρυθμού μόλυνσης από τα μέσα Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ασθενών σε πάνω από 25,2 εκατομμύρια. Η χώρα έρχεται δεύτερη, μετά τις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

ειδησεις σημερα

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ξεπέρασαν τους 800 τα θύματα της καταστολής

Μεσανατολικό: Η Αίγυπτος διαθέτει 500 εκατ. δολάρια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Κορωνοϊός: Νέο φάρμακο “εξαφάνισε” τον ιό στα ποντίκια