Κόσμος

Διέγραψε τα email της η Κλίντον όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών

hillary-clinton-food-security.jpg

Ο επικεφαλής της επιτροπής του Κογκρέσου που διερευνά την υπόθεση σχετικά με τις επιθέσεις του 2012 στη Βεγγάζη, ο Τρέι Γκάουντι, δήλωσε σήμερα ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δεν έχει ανταποκριθεί σε κλήτευση που είχε διατάξει η επιτροπή σχετικά την παράδοση εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση.

Ο Γκάουντι δήλωσε ότι η Κλίντον δεν έχει παρουσιάσει απολύτως κανένα έγγραφο, ενώ υποστήριξε ότι έχει διαγράψει όλα τα αρχεία του διακομιστή τον οποίο χρησιμοποιούσε για την παραλαβή και αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο αυτή ήταν ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

«Μάθαμε σήμερα από τον δικηγόρο της, ότι η υπουργός Κλίντον αποφάσισε να ‘καθαρίσει’ το διακομιστή της και να διαγράψει οριστικά όλα τα μηνύματα από τον προσωπικό της σέρβερ», δήλωσε ο Γκάουντι.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι η επιτροπή θα επιδιώξει να μιλήσει με την Κλίντον σχετικά με την ηλεκτρονική της αλληλογραφία αλλά και το διακομιστή.

Από την πλευρά της η Κλίντον υποστηρίζει ότι έχει παραδώσει στο υπουργείο Εξωτερικών αντίγραφα όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικών με τη θέση της ως ΥΠΕΞ. Η ίδια έχει δηλώσει επίσης ότι επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν όλα τα email της, καθώς έχει δεχτεί έντονες κριτικές μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποιούσε ένα προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενόσω ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του έχει γνωστοποιήσει ότι έχει δώσει στην επιτροπή του Γκάουντι όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη. 

Από την πλευρά της η επιτροπή υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο να παραδοθούν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δεν έδωσε στο υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Βρετανία: 65χρονος πέθανε ενώ περίμενε 40 ώρες το ασθενοφόρο

Ασθενοφόρο στην Βρετανία

Ενας 65χρονος άνδρας περίμενε 40 ώρες για ένα ασθενοφόρο και τελικά πέθανε. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αναστασία Καντζάβελου, το τραγικό αυτό συμβάν έλαβε χώρα στη Γλασκώβη και αντικατοπτρίζει την δραματική κατάσταση των ασθενών στη Σκωτία. Η πίεση που αντιμετωπίζει η υπηρεσία ασθενοφόρων είναι τέτοια που αναμένεται να κληθεί ο στρατός για να βοηθήσει.

Η υπουργός της Σκωτίας ζήτησε συγγνώμη για τις μεγάλες περιόδους αναμονής των ασθενών και επιβεβαίωσε ότι η στοχευμένη στρατιωτική βοήθεια εξετάζεται, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου άνδρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαμία: Ηλικιωμένος πυροβολούσε τον... Θεό επειδή κόλλησε κορονοϊό

Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν - Ποιες δραστηριότητες απαγορεύονται

ESPA BANNER