Κόσμος

Βρυξέλλες: Σύλληψη υπόπτων που σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

αστυνομια βελγιο

Aστυνομική επιχείρηση που συνδέεται με το μπαράζ επιθέσεων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Η βελγική αστυνομία προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και διαψεύδει τις πληροφορίες.

Επίσης, πριν από λίγη ώρα, οπλισμένοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε ξενοδοχείο της περιοχής  αλλά και σε διαμερίσματα

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία.

Οι γάλλοι ερευνητές εκτιμούν πως οι δράστες των επιθέσεων ήταν οκτώ και έχουν όλοι σκοτωθεί, όμως δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν συνεργοί τους που διαφεύγουν της σύλληψης.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Στο όνομα» της πανδημίας περιστέλλονται θεμελιώδη δικαιώματα

Νέα Σμύρνη

Σκληρή κριτική ασκεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου στη συμπεριφορά των αστυνομικών στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για αύξηση της αστυνομικής βίας κατά 75% σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη, και καλείται η Πολιτεία να επιβάλλει τον σεβασμό των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση:

"Με αφορμή τις απαράδεκτες εικόνες της βάναυσης συμπεριφοράς αστυνομικών οργάνων σε βάρος πολίτη στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου επισημαίνει ότι σε μια περίοδο που «στο όνομα» της πανδημίας και χάριν της προστασίας του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, περιστέλλονται ατομικά, κοινωνικά και εν γένει θεμελιώδη δικαιώματα συνταγματικώς κατοχυρωμένα, η αστυνομία οφείλει να ενεργεί εντός των ορίων που επιτάσσουν οι νόμοι και οι κανόνες της ελληνικής πολιτείας. Ο ανηλεής ξυλοδαρμός οιουδήποτε πολίτη από αστυνομικά όργανα δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτός υπό οιαδήποτε εκδοχή ή ενδεχόμενη προηγούμενη συμπεριφορά του θύματος. Δεδομένων και των σχετικών ανακοινώσεων του Συνηγόρου του Πολίτη περί αύξησης των καταγγελιών για αστυνομική βία κατά ποσοστό 75% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καλούμε αφενός την Πολιτεία να επιβάλλει, ως οφείλει τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αφετέρου τις Δικαστικές Αρχές να διερευνήσουν και αποδώσουν τις ευθύνες στους εμπλεκόμενους."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία

Κρήτη: Έκλεψαν ιερό λείψανο από εκκλησία (φωτογραφίες)

Δύο ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική